Ми у Facebook
03.05.2017, 09:00

Рівняни можуть опанувати мистецтво творити кіно

У місті стартував навчальний проект.
Наприкінці квітня розпочала діяльність «Кіношкола у Рівному», завдяки якій рівняни можуть зустрітися з режисерами, акторами, сценаристами та операторами і отримати знання із царини кіно:

Рівняни можуть навчитися знімати кіно (+ВІДЕО)

- Проект «Кіношкола у Рівному» став можливий завдяки підтримці міської влади. Минулого року управління культури та туризму Рівненського міськвиконкому започаткувало проект «Рівне – місто унікальних подій». В рамках цього проекту можна було подати свій проект, який потім потрібно було захищати й після цього відібрали ті, які отримали фінансування. Серед них була і «Кіношкола у Рівному». І хоча ми не отримали повне фінансування, яке я виклав у своєму бюджеті, але не зважаючи на це, ми не відмовилися й вирішили реалізувати наш задум. Моїми співорганізаторами є міське управління культури та туризму, яке майже все фінансує, Платформа взаємодій «Простір», яка надала нам місце для проведення школи та громадська організація «Фундація Регіональних Ініціатив», яка минулого року теж проводила у нашому місті кіношколу.

У «Кіношколі у Рівному» навчатиме 15 викладачів, які мають досвід роботи в кіно. Деякі з них прочитають один майстер-клас, а деякі, навіть, два або три. Це будуть майстер-класи за різними напрямками кіномистецтва: акторська та режисерська майстерність, сценаристка, операторська майстерність. Одним словом, кожен може знайти те, що його цікавить. У нас є групи у Фейсбуці та Вконтакті, які так і називаються «Кіношкола у Рівному», де можна знайти більше інформації. Кожен, якщо й пропустив перші заняття, може долучитися й прослухати те, що йому до душі, - розповідає організатор «Кіношколи у Рівному», директор Рівненського міжнародного кінофестивалю «Місто мрії» та член Української Кіноакадемії Віктор БУЛИГА.

Відвідувачі «Кіношколи у Рівному» розповідають, що навіть перші майстер-класи справили велике враження:

Скеледром у Рівному - сучасне втілення сміливості й пригод (+ФОТО)

- Мені надзвичайно сподобалося. Завдяки майстер-класам, які вдалося відвідати, я почав краще розуміти кіно, аналізувати, що хотів розповісти режисер глядачеві. Неодмінно відвідуватиму майстер-класи і надалі, адже у майбутньому хочу спробувати свої сили у написанні сценаріїв – розповідає рівнянин В’ячеслав БАРАШ.


Інших відвідувачів кіношколи майстер-класи теж вразили:

"Другий день Кіношколи був теж плідним та насиченим! Лектори підготували для нас цікаві завдання, де кожен міг себе спробувати режисером, котрий через певний образ віддзеркалює свій задум, а потім і сценаристом, який розбиває цей "задум" на кадри! Активні учасники вийшли не тільки емоційно та інтелектуально наповнені, а й з подарунками на згадку!
З нетерпінням чекаю наступних занять!Кіношкола - це їжа для душі!" - написала рівнянка Марина БУРДЯК у мережі Фейсбук.

"Дякую другому дню кіношколи в Рівному за занурення у глибину світів двох геніальних режисерів Фелліні та Антоніоні. Прекрасна добірка фільмів, чуттєве, іраріціональне переосмислення знятого і моменти, коли це не просто аналіз творчості, а мотивація до чогось більшого. Це прекрасний підхід до справи і до мистецтва від Олени Романової. Я в захопленні від її енергетики і вміння передавати естетику смаку.

За теорію створення сценарію, за приклади, за терплячість вислухати всіх і вся і за конструктивну критику - це все вдячність сестрам Артеменко. З вами ми пройшли курс і сценариста, і режисера. Приємно, що готові ділитися своїм досвідом, своїми секретами майстерності.

За ініціативу і за безкоштовну доступність всього цього знання та досвіду дякую організаторам," - ділиться своїми враженнями рівнянка Ірина ЛАГОВСЬКА у мережі Фейсбук.


Наступне заняття «Кіношколи у Рівному» відбудеться 10 травня. Стосуватиметься воно написання сценаріїв. Початок запланований на 18.00.

Як уже говорилося, заняття кіно школи відбуваються у «Відкритому офісі» Платформи взаємодій «Простір», що розташований у головному корпусі НУВГП на вулиці Соборна, 11.

Навчання у «Кіношколі у Рівному» - безкоштовне. І триватиме воно ще до 4 червня.





На правах реклами