Ми у Facebook
03.05.2017, 21:15

Дача.Сад.Город. Як вивести з городу хрін?

Що робити, якщо хрону в городі розвелося надто багато? Його розлоге листя затінює інші рослини. Проте, він відлякує багатьох шкідників, але при цьому обплітає корінням весь вільний простір поміж грядками, витісняючи інші культури.
- Механічне знищення – це перекопування. Тільки проводити його потрібно не лопатою, а спеціальними вилами, призначеними для обробки ґрунту. Вони коріння не розрізають на дрібні частини, а підчіплюють його і витягають їх із землі без пошкоджень. Звичайно, якісь окремі відростки все-таки обірвуться і залишаться. Але їх буде небагато, і кількість хрону на перекопаній ділянці помітно поменшає.

Як вберегти помідори від фітофтори [+ПОРАДИ]

- Потрібно регулярно зрізати всю надземну частину рослини, як тільки вона з’являється із землі. Робити це доводиться багато разів протягом всього весняно-літнього сезону. Тоді до осені хрін ослабне, і зиму, швидше за все, не переживе.

- Набагато надійніше накрити невелику ділянку з хроном яким-небудь міцним світлонепроникним матеріалом, наприклад руберойдом. Придавити чим-небудь зверху і залишити до наступного року. Звичайне мульчування органікою в цьому випадку не підійде, бо потужні паростки пробивають навіть шар в 20 сантиметрів.

Як виростити вдома руколу

Хімікати проти хрону

- Якщо просто обприскати листя і стебла хрону Раундапом, Торнадо або іншими подібними гербіцидами, призначеним для знищення бур’янів, то результат звичайно з’явиться, але ненадовго.
Є багато способів посилити ефективність дії гербіцидів. Найбезпечніший з них – це змазування надземних частин рослини концентрованим розчином, без розведення (яке рекомендоване за інструкцією). Але потрібно мати на увазі, що доводиться обробляти вручну, кожен примірник окремо, і повторювати цю операцію кілька разів.

Чого не слід робити?

1. Перекопувати лопатою. Хрін добре розмножується обрізками коренів. Найменший клаптик, пропущений при вибірці, дасть життя новій рослині.

Як вберегти овочі від картопляного дротяника

2. Обробляти культиватором.
Навіть перемелене ножами коріння хрону — дасть ще більше приросту.

3. Після весняного перекопування городу, садити на очищеній ділянці кабачки або інші гарбузові, які заглушують звичайні бур’яни. Хрін швидко їх обганяє в зростанні і починає пригнічувати.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ