Ми у Facebook
04.05.2017, 18:30

Дача.Сад.Город. Як позбутись пирію та осоту на земельній ділянцці

Пирій та осот швидко розмножуються по городі, плетуться і заповнюють вільний простір у ваших грядках - виведіть цю напасть з земельної ділянки.

Найбільш популярні методи боротьби:

Прополювання:

Прополки дадуть бажаний результат у тому випадку, якщо їх проводити регулярно. Якщо на ділянці тільки почав з'являтися осот, варто відразу ж прийматися за його прополку. При цьому починати бажано, поки він тільки почне виднітися на поверхні землі.

Поради рівненським городникам: чому жовтіє листя в огірків

Просапуючи раз на 2-3 тижні ділянку, на якій зростає бур'ян, є ймовірність, що за пару років у вас вийде позбутися бур'яну. Видалення осоту із ґрунту проводиться шляхом обривання частини кореня, у той час інша частина, що залишилася в землі, відновлюється приблизно за 12-15 днів.
Даний метод має назву «виснаження кореневої системи».Безумовно, такий спосіб дуже важкий, відбирає досить багато часу й сил, проте без фінансових витрат.



Перекопування грунту

Цей спосіб є найефективнішим.При перекопуванні ґрунту частина кореня, яку вийде захопити, буде більше, чим при прополках. У землі ж залишаться невеликі відрізки, які почнуть формувати нові пагони не швидко. Тому, бажано протягом дачного сезону кілька разів перекопувати ділянку. Цей спосіб більш складний у плані прикладених фізичних зусиль. Але й більш результативний. Позбутися таким чином можливо не тільки осоту, але й пирію.

Дача.Сад.Город. Як вивести з городу хрін?

Хімікати проти бур'янів

Як позбутися осоту таким методом? Не складно, тим більше що асортимент препаратів досить великий і має широкий спектр дії. Але не забувайте, що, використовуючи на городі хімікати, можна погубити й інші культури. Та й використовувати ділянку можна буде тільки через кілька місяців. У кожного такого препарату на хімічній основі є «термін дії». Роботи на городі можна буде відновлювати, коли хімікати розпадуться в ґрунті.






На правах реклами