Ми у Facebook
11.05.2017, 21:15

Дача.Сад.Город. Бордоська суміш захистить ваші овочі від шкідників та хвороб

Бордоська суміш - це фунгіцид, суміш, яка захищає рослини від грибкових захворювань. На сьогоднішній день це один з ефективних препаратів для для захисту овочевих культур від фітофторозу, пероноспорозу і подібних хвороб.
Кращі результати досягаються при оприскуванні рослин перед або на початку розпускання бруньок і до цвітіння. Не можна проводити обробку при високій вологості і температурі повітря, щоб не було опіків на листках.Не можна також роздити водою готову бордоську суміш, тому що вона при цьому розшаровується і для боротьби з шкідниками змішувати з фосфорорганічними препаратами карбофосом та ін.

Дача.Сад.Город. Готуємо ділянку під огірки

У продажі готова бордоська суміш випускається в пакетиках: 300 г. мідного купоросу і 400 г. вапна для раннього обприскування - 3-ої концентрації, а також пакетики по 100 г мідного купоросу і вапна для 1%-ої концентрації.У пакетики обов'язково вкладають лакмусовий папірець для визначення кислотності розчину.

Приготування бордоської суміші



Щоб приготувати бордоську суміш, змішують розчин мідного купоросу і вапна. В якості отрути діє мідь, вапно вводиться для нейтралізації. Суміш слід використовувати в день приготування.

Для обприскування беруть купорос(300г.) і вапно(300-400г.),порізно розводять в 2-3 л. гарячої води в емальованій, скляній, пластмасовій ємності(тільки не в алюмінієвій), потім доводять холодною водою до 5 л і тонким струменем вливають розчин мідного купоросу в проціджений рояк. Виходить 10 л. розчину.

Дача.Сад.Город. Як саджати часник?(+ВІДЕО)

Бордоська суміш повинна мати небесно-блакитний колір і не містити надлишку міді для чого використовують лакмусовий папірець: якщо він - жовтий, то повинен зафарбуватися в синій колір а не в червоний. Якщо опущений в розчин чистий цвях почервоніє, значить в рідині є надлишок міді, який усувають розчином вапна .

Читайте більше у рубриці Дача.Сад.Город.
Як позбутися мурах в саду й на городі?
Дача. Сад. Город. Український фермер створив робота, що працюватиме на городі





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ