Ми у Facebook
17.05.2017, 07:31

Як видалити жувальну гумку з одягу

Бувають такі неприємні сюрпризи, коли необачно забрудниш улюблені штани чи блузку жуйкою. Підкажемо декілька дієвих способів, як позбутися від неї.


2."Клин клином"

Візьміть нову жувальну гумку, пожуйте її, потім розм'якшіть в руках, щоб вона стала чіпкою і липла до пальців. Цю в'язку масу кілька разів поспіль прикладайте до забрудненої ділянки, добре придавлюючи, щоб прилипла до одягу жуйка приклеювалася до нової і відходила разом з нею. Таким чином можна ліквідувати велику площу забруднення.

Догляд за джинсовим одягом: поради

1. Виморожування:

Забруднену жуйкою річ упакуйте в поліетиленовий пакет і покладіть в морозильну камеру на 30 хвилин. Через півгодини витягніть її і видаліть замерзлу жувальну грудку. Жуйку буде легше видалити, якщо взяти денатурований спирт.



3. Розчинником

Спосіб ризикований, але дієвий.
Візьміть будь який розчинник, підійде й рідина для зняття лаку для нігтів, бензин для запальнички, дихлоретан, ацетон і т.п.. Нанесіть обраний засіб на жуйку, почекайте 5 хвилин і зніміть гумку (від центру до краю). Тільки обережніше! Вибравши цей спосіб виведення жуйки з одягу, проведіть попередню пробу на внутрішній підкладці, щоб не зіпсувати річ. В іншому випадку на тканині може залишитися жирн або біла пляма, а може бути і дірка. Після застосування розчинників річ необхідно відразу ж випрати.

Читайте також:
Топ-15 видів плям та способи їх виведення
Позбавляємося плям від дитячих випадковостей





На правах реклами