Ми у Facebook
15.06.2017, 21:15

Дача.Сад.Город. Крапельний полив своїми руками

Правильно поливати рослини влітку досить проблематично. Лити воду зі шлангу в сонячний день суворо забороняється через ризик опалити листя. Кмітливі дачники давно вигадали альтернативу дощовому зрошенню – крапельний полив.
Цей спосіб економний в плані витрат води, а системи для поливу можуть бути виготовлені своїми руками з недорогих матеріалів.

Цей метод є найпростішим і чудово підходить для поодиноких рослин або невеликої групи саджанців. Він полягає у тому, що в 1,5-літровій або 2-літровій пластиковій пляшці розжареним цвяхом робляться дірочки (зазвичай, 6-10 отворів). Пляшка закопується одночасно із саджанцем так, щоб над землею залишилась тільки горловина з кришечкою. Після того в пляшки заливається вода.



За допомогою такого поливу волога надходить одразу під корінь, при чому, лише необхідними для підтримки вогкості ґрунту порціями, оскільки мокра земля закупорює дірочки і зупиняє швидке витікання води. По мірі підсихання ґрунту подача вологи знову відновлюється, і так до повного використання води у пляшці. Цей спосіб хороший для культур з довгим корінням. Якщо коренева система сягає менше 20-ти см в глибину, краще закопати пляшку в землю тільки наполовину.



Можна розмістити пляшки також у підвішеному стані над землею. Цей метод діє за аналогією з медичними крапельницями. У землю біля рослин вставляються палиці, до яких підвішуються пластикові пляшки чи пакети з водою. По системі тонких трубок вода капає під саджанці зі швидкістю, яку можна відрегулювати, використовуючи клапан. Для такої системи в прямому смислі можна брати використані медичні системи для крапельниць.

Джерело:
Епіцентр

Статті до теми:
Дача.Сад.Город.10 помилок при вирощуванні помідорів
Дача.Сад.Город. Підгодівля малини влітку
Як поливати город: підбір оптимальної системи поливу





На правах реклами