Ми у Facebook
16.06.2017, 21:15

Дача.Сад.Город. Підгодівля малини влітку

Смачна і соковита ягода, яку полюбляють і дорослі й дітлахи. Вирощувати її не складно, але потрібно притримуватись певної технології. Щоб ягоди рясно сипалися у кошик, займіться підгодівлею малинових кущів влітку.
Підгодовують малину органічними або мінеральними добривами. Для ремонтантної малини норму підгодівлі можна збільшити в 1,5-2 рази. Особливо добре малина реагує на підживлення рідкими органічними добривами – настоями пташиного посліду, які вже перебродили, в співвідношенні 1 до 20 або коров’яку – 1 до 10. Підживлення проводять відразу після поливу.

Сорти малини: оберіть найсмачнішу ягоду

В цілому добрива під малину вносять протягом усього сезону. Але наприкінці літа вносити азотні добрива не можна, інакше пагони малини не встигнуть визріти до зими і всі вимерзнуть. Мінеральні ж добрива можна внести за раз, або поділити на 2 рази: приблизно 2/3 норми внести рано навесні і решту – на початку літа.



Фосфорно-калійні
підгодівлі можна провести в червні або липні. Замість фосфорно-калійних добрив можна вносити звичайну золу: приблизно 100-150 г на квадратний метр.

Дача. Сад. Город. Висаджуємо малину весною

Ще на початку-середині літа можна провести додатково позакореневе підживлення малини. Для цього сечовину розчиняють у воді (1 ст. ложка на 10 л) і ввечері малину обприскують по листю.






На правах реклами