Ми у Facebook
19.06.2017, 14:00

Чи звезуть на Рівненщину львівське сміття

На цю проблему звернув увагу Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
Про це йшлося на селекторній нараді сьогодні, 19 червня. Головною темою наради була підготовка до осінньо-зимового періоду. Однак Прем’єр-міністр наголосив і на проблемі сміття у Львові. Зокрема, за повідомленням Урядового порталу, Володимир Гройсман попросив представників місцевого самоврядування допомогти міському голові Львова зі сміттями, якщо він звернеться з подібним проханням.

Трагедія на львівському сміттєзвалищі: як це вплинуло на мешканів Рівненщини (+ФОТО, ВІДЕО, ІНФОГРАФІКА)


Чи готова Рівненщина прийняти сміття зі Львова, у своєму коментарі кореспонденту ОГО розповів очільник Рівненської ОДА Олексій Муляренко:

Львівське сміття було не тільки у Рівному. Де ще? (+ІНФОГРАФІКА)

- Міський голова Львова Андрій Садовий із таким проханням поки що не звертався. Жодних умов щодо того, щоб прийняти сміття не пропонував. У будь-якому разі за потреби це не буде одноосібне рішення: ми повинні спільно вирішити з міським головою Рівного, депутатами, чи треба приймати сміття зі Львова, адже у Рівному теж є проблема зі сміттям. І, якщо Андрій Садовий звернеться з подібним проханням, то все залежить від того, на який це період, які обсяги відходів. Загалом, я переконаний, що чуже сміття нашому місту не потрібне.

Також Володимир Гройсман на нараді зазначив, що Кабінет Міністрів України може розглянути рішення про виділення з резервного фонду держбюджету 50 мільйонів гривень для створення у Львові міського сміттєвого полігону.

Нагадаємо, що й раніше міський голова Львова Андрій Садовий неодноразово звертався по допомогу до інших регіонів, однак більшість з них не мають змоги приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.

Після цього львівське сміття почали знаходити по всій Україні. Й на Рівненщині теж.

З подібним проханням Андрій Садовий звертався і до Польщі.

Проблема сміття для Львова є особливо гострою, адже тільки жителі Львова щоденно (!) викидають 600 тонн відходів на день.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами