Ми у Facebook
22.06.2017, 18:30

Дача.Сад.Город. Чи потрібно підрізати вусики у полуниці

Бути вусикам у полуниці чи ні - актуальне питання, яке нині обговорюють сусідки-господині. То чия ж правда? Відповіді шукайте у матеріалі.
Вуса полуниці підлягають повному обрізанні в тому випадку, якщо не планується використовувати їх в якості посадкового матеріалу. Пам’ятайте, що загущення посадок не видаленими вусами призводить до істотного зниження величини ягід і їх кількості. У ситуації, коли потрібно розмножити полуницю, на кожному кущі залишають по одній-дві здорової розетки, а першу за рахунок рослини. Ці вуса прикопують в ґрунт, щоб вони пустили корінці, необхідні для приживлення на новій грядці.

Чому корисно вживати полуницю

Противники видалення зеленої маси стверджують, що даний прийом порушує процеси фотосинтезу і природного розвитку рослин, а також погіршує здатність кущів до поглинання кисню. Це думка вірна лише щодо молодих кущів, листя яких залишаються зеленими і соковитими протягом усього періоду вегетації.

Дача.Сад.Город.Підгодівля полуниці під час цвітіння

Прихильники обрізки схиляються до думки, що після видалення висохлого, ураженого іржею і шкідниками листя, а також зайвих вусів, рослина омолоджується, легше переносить зимівлю і на майбутній сезон дає рясний урожай ягід. Залишити плантацію полуниці без втручання можна лише в тому випадку, коли листя на всіх рослинах здорове, не має плям і не уражене грибковими захворюваннями.

За матеріалами Сам собі агроном





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ