Ми у Facebook
14.07.2017, 10:34

Рівненщина: Близько сотні збирачів дикоросів порушили прикордонний режим

Повернули від держкордону 95 осіб, а ще десятьох затримали за незаконний перетин кордону у Білорусі

Сезон збору грибів та ягід є дуже актуальним для жителів Волині та Рівненщини. Для мешканців прикордонних населених пунктів, що розташовані поблизу українсько-білоруського кордону, сезонний збір дикоросів є особливим в питаннях дотримання прикордонного режиму.

Рівнян почали пускати збирати ягоди і гриби у Білорусь

Лише з початку сезону за 12 днів липня прикордонники Луцького загону повернули від держкордону 95 осіб, повідомляє Державна прикордонна служба. Крім цього, білоруські прикордонники з Пінського загону затримали за незаконний перетин держрубежу 10 наших співвітчизників. Вісьмох дорослих українців притягнули до адмінвідповідальності, у тому числі застосовувалася депортація. Крім цього, після передачі порушників українській стороні, їх притягнули до адмінвідповідальності ще й за українським законодавством.

На білоруському кордоні затримано українця, якого розшукує Інтерпол

До речі, перетин або спроба перетину кордону карається штрафом від ста до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700-3400 гривень) або адмінарештом до 15 діб. Якщо такі дії вчинені повторно потягом року штрафні санкції збільшуються 3400-8500 гривень. У Білорусі ж за порушення державного кордону передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.



Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram






На правах реклами