Ми у Facebook
24.07.2017, 17:00

Вуса відомого сюрреаліста не змінила навіть смерть

Фото dt.ua.

Нещодавно тіло легендарного іспанця ексгумували.
В Іспанії ексгумували останки легендарного художника Сальвадора Далі, про що у ніч на п'ятницю, 21 липня, повідомили каталонські судмедексперти. Експерти взяли на дослідження біологічний матеріал, який відправлять в Мадрид.

Рік без Павла Шеремета: відповідей немає


Ексгумація проводилася за рішенням суду. Суд прийняв подібне рішення за позовом 61-річної мешканки Каталонії Пілар Абель Мартінес. Жінка переконана, що вона - позашлюбна дочка художника, у якого офіційно не було дітей. До речі, як твердить біограф Сальвадора Далі Ієн Ґібсон, ‎заявив, що у художника не могло бути дітей, адже той був безплідним.

З Росії можуть почати масово видворяти українських заробітчан

Абель Мартінес говорить, що вона донька Далі вже 10 років — з 2007 року. Вона стверджує, що її мати познайомилася з художником в прибережному поселенні Кадакес в Каталонії в 1950-ті роки. А дізналася про свою таємницю жінка лише перед смертю матері, яка розповіла про це перед смертю.

Суддя, який прийняв рішення про ексгумацію, адже не залишилося особистих речей Сальвадора Далі за якими можна було б провести експертизу.

Тіло іспанського митця ексгумували зі склепу, який розташований у музеї присвяченому його життю.

Цікаво, що відомі вуса Сальвадора Далі залишилися у своїй характерній позиції “десять по десятій”. Це заявив очільник команди, що проводила ексгумацію тіла сюрреаліста. Волосся Далі теж було непошкоджене.

Зразки ДНК зняли із зубів, кісток і нігтів Далі. Це тривало чотири години.

На результати аналізів доведеться чекати кілька тижнів.

Якщо результат аналізів ДНК підтвердить, що Пілар Абель Мартінес — доньк Сальвадора Далі, то вона зможе претендувати на частину спадку свого відомого батька. Також вона зможе претендувати на частину робіт Сальвадора Далі. Свої роботи сюрреаліст залишив у спадок Іспанії.

За повідомленням DW, Дзеркало тижня та ВВС Україна.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ