Ми у Facebook
27.07.2017, 11:20

Сьогодні у Києві розпочинається святкування з нагоди Дня Хрещення Русі

27-28 липня 2017 року в столиці України відбудуться урочисті заходи з нагоди 25-річчя Архієрейського Харківського Собору та Дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира.
В столицю прибудуть 11 чудотворних ікон з різних куточків України. Святині доставлять на Володимирську гірку перед початком традиційного молебню до Дня Хрещення Русі.

27 липня
Молебень на Володимирській гірці: початок о 13:00

Богослужіння очолить Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій. Разом з Його Блаженством будуть молитися архієреї, священики з усіх єпархій УПЦ, а також представники інших Помісних Церков, десятки тисяч вірян з усіх куточків України.

Очікується присутність представників державної влади. Запрошення до участі в молебні було надіслано Президенту України, Прем’єр-міністру, народним депутатам, меру міста Києва та іншим можновладцям.

Хресний хід з чудотворними святинями: початок о 13:30

Молитовна хода вирушать з Володимирської гірки центральними вулицями столиці в Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру.

Всенічне бдіння.

По завершенні Хресного ходу Предстоятель Української Православної Церкви у співслужінні архієреїв УПЦ та представників різних Помісних Церков звершить всенічне бдіння на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври.

11 чудотворних ікон будуть знаходитися в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських. Помолитися та прикластися до святинь зможуть всі охочі. Храм буде відкритий всю ніч.

28 липня

28 липня - День Хрещення Русі

Божественна літургія: початок о 9:00

Блаженніший Митрополит Онуфрій очолить урочисту Божественну літургію на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври. Під час богослужіння також можна буде вклонитися чудотворним іконам.

27 липня трансляцію молебню на Володимирській гірці та Хресного ходу можна буде подивитися на телеканалі «Інтер», 28 липня на цьому ж каналі відбудеться трансляція Божественної літургії з Києво-Печерської Лаври.

Нагадуємо, серед 6-ти чудотворних образів післясоборного періоду: «Боянська», «Київська-Барська», «Призри на Смирення», «Радомишльська», «Володимирська–Десятинна», «Спас Нерукотворний» та 5-ть древніх шанованих ікон Пресвятої Богородиці: «Почаївська», «Святогірська», «Зимненська», «Касперівська», «Охтирська».

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.





На правах реклами