Ми у Facebook
07.08.2017, 17:18

Відомі російські бунтарки підтримали ув’язненого українського режисера

Олег Сенцов. Фото Facebook.

Свою підтримку жінки висловили в оригінальний спосіб.
В Росії учасниці відомого колективу Pussy Riot Якутську вивісили банер в підтримку українського режисера та російського політичного в’язня Олега Сенцова. Це сталося вчора, 06 серпня.

Фото зі сторінки Марії Альохіної у мережі Фейсбук.
Фото зі сторінки Марії Альохіної у мережі Фейсбук.


Розтяжка вивісили на мосту через озеро Сайсари, поблизу виправної колонії, де Олег Сенцов відбуває 20 років у справі про тероризм.
Про акцію на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомила учасниця групи Pussy Riot Марія Альохіна.

Ув’язнений у Росії український кінорежисер не хоче бачити відвідувачів

«За допомогою льняного полотна і рожевого балончика виготовили розтяжку і розмістили її на мосту таким чином, щоб її було видно перехожим і жителям будинків навпроти. Український режисер Олег Сенцов, пройшовши через тортури під час слідства, був засуджений до 20 років тюремного терміну. Справа Сенцова і Кольченко — одне з головних і ключових політичних справ в історії нашої країни. Свободу,— написала Марія Альохіна.

У Рівному відбувся кінопоказ стрічки "ПРОЦЕС" на підтримку Олега Сенцова

Вона ж і розмістила фото і відео з акції на підтримку Сенцова.

Про це повідомляє Громадське радіо.

Pussy Riot відомі багатьма своїми публіченими акціями, які мали великий резонанс. Зокрема, відомі своєю акцією в храмі Христа Спасителя у 2012 році, яка була трактована як хуліганство.

Як потім повідомило російське видання Медуза, в Якутську поліцейські затримали Марію Альохіну та Ольгу Борисову після акції на підтримку Олега Сенцова. Їх доставили у відділ поліції для складання протоколу за участь у несанкціонованій акції.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами