Ми у Facebook
03.09.2017, 14:40

Рівнянам: нові норми споживання газу та зміни у програмі субсидій

Уряд на 25% зменшив соцнормативи для споживачів без лічильника і вніс зміни у порядок надання субсидій населенню - читайте про це у свіжому номері газети "ОГО" від 23 серпня.
Кабінет міністрів України 18 серпня вніс зміни до постанови уряду №203 "Про норми споживання газу населенням у разі відсутності газових лічильників".
Тож із 1 жовтня 2017 року діятимуть нові соціальні нормативи на газ для побутових потреб:
• на газову плиту (приготування їжі) – 3,3 куб.м на особу (раніше було 4,4 куб. м);
• на газову плиту (приготування їжі і підігрів води) – 5,4 куб.м на особу (було 7,1 куб. м);
• на газову плиту і водонагрівач (колонку) – 10,5 куб.м на особу (було 14 куб. м).

Також Кабмін удосконалив процес надання житлових субсидій населенню і зменшив період, за який враховуються доходи домогосподарств,  з чотирьох до двох останніх кварталів. Про це йдеться у постанові уряду №609.

Тому на новий опалювальний сезон 2017-2018 – з 1 жовтня – при розрахунку розміру субсидії будуть враховані доходи громадян за перший і другий квартали 2017 року, а на неопалювальний період – з 1 травня 2018 року – за третій і четвертий квартали 2017 року.

Крім того, постанова Кабміну чітко встановлює, що субсидія не може призначатися одночасно за місцем реєстрації фізособи і місця її фактичного проживання.

Призначення субсидії припиняється, якщо борг з оплати послуг прострочено не просто на два місяці, а й сума прострочення перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто борг становить 340 гривень і більше.


Інші зміни, які стосуються надання субсидій населенню:


- Субсидію можуть призначати недієздатній особі за заявою опікуна.

- Врегульовано питання виплати призначеної субсидії на придбання твердого палива і скрапленого газу у разі смерті особи, якій було призначено субсидію.

- Врегульовано питання проведення розрахунку невикористаних сум субсидій об'єднаннями співвласників багатоквартирного будинку та житлово-будівельними кооперативами.

Детальніше читайте в газеті "ОГО" №34 від 23 серпня.



Також в “ОГО” ви можете знайти багато іншої цікавої та корисної інформації, відповіді юриста на актуальні запитання у новій рубриці "ЮРИДИЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ", програму телебачення найпопулярніших каналів ТБ на наступний тиждень, сканворд, гороскоп та блок оголошень і реклами.

Свіжий номер рівненського інформаційно-рекламного тижневика "ОГО" можна придбати у кіосках та у приватних розповсюджувачів, газету можна передплатити, а також прочитати онлайн версію на нашому порталі ОГО.

Щоб прочитати онлайн версію (PDF версію) останнього номера газети "ОГО", перейдіть ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ