Ми у Facebook
03.09.2017, 09:20

Запальне свято від рятувальників: діти в захваті від "небезпечних" забав

2 вересня на центральному майдані Рівного співробітники Служби порятунку «101» провели масштабний захід для дорослих і дітей під назвою «Сімейний день надзвичайних ситуацій», що присвячений Дню знань в Україні.
На родинне свято до рятувальників завітали сотні рівнян і гостей міста, родини вимушених переселенців з Криму і Сходу України, а також вихованці інтернатних закладів освіти області. Захід, що організований Державною службою України з надзвичайних ситуацій та рівненськими рятувальниками, був надзвичайно цікавим і насиченим, а головне корисним і повчальним та тривав майже цілий день.







«Сімейний день надзвичайних ситуацій – це дійство, де діти та дорослі змогли побачити та зрозуміти у чому полягає робота співробітника Служи порятунку «101». Разом з тим, програма нашого сьогоднішнього заходу була направлена на те, щоб люди, і діти зокрема, дізнались, яким чином належить поводитися у разі виникнення надзвичайної ситуації, щоб зберегти своє життя», - зазначив начальник ГУ ДСНС у Рівненській області генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук.





З перших хвилин численним глядачам було продемонстровано роботу співробітників ДСНС під час гасіння пожежі, ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди і порятунку травмованих громадян, самопорятунок з висоти за допомогою «Куба життя», знешкодження вибухонебезпечних предметів та виступ кінологів. Після цього, допоки рятувальники проводили заміну обладнання на локаціях, перед присутніми виступили найкращі творчі колективи Будинку культури Рівного, духовий оркестр школярів села Олександрія, команда-переможець міського фестивалю Дружини юних пожежних із ЗОШ №23, а також офіцери Служби порятунку.












Одним з найцікавіших етапів свята стали показові виступи-змагання рятувальників Рівненщини за міжнародним форматом FCC (Firefighter Combat Challenge). Під гучні оплески глядачів працівники ДСНС в захисному спорядженні вправно і оперативно виконували фізично-важкі вправи, протягали рукавну лінію і гасили умовну пожежу, а також рятували умовно потерпілого із зони небезпеки. За задумом організаторів, надалі кожен бажаючий, насамперед діти, мали змогу відчути себе в ролі рятувальника та пройти смугу перешкод.
Проте у найменших учасників свята найбільше емоцій викликав показовий виступ вогнеборців із силового екстриму «Крутий пожежний», коли рятувальники лише силою рук провозили по майдану наповнений дітлахами аварійно-рятувальний автомобіль.











Впродовж усього свята для дітей та їх батьків була організована виставка сучасної пожежно-рятувальної техніки і обладнання, відвідавши яку кожен міг спробувати себе в ролі рятувальника, вогнеборця, піротехніка, хіміка, психолога, медичного працівника, кінолога, зв’язківця та багато інших фахівців цивільного захисту, які щоденно з ризиком для життя працюють в осередках надзвичайних подій або місцях загрози їх виникнення.
Також під час заходу для гостей працювали фото-зона із виставкою раритетної техніки і спорядження, проводилися цікаві майстер-класи від рятувальників, конкурси, ігри, розваги, що допомогли зрозуміти дітям та дорослим, які бувають надзвичайні ситуації та як правильно себе поводити у разі їх виникнення.







На закінчення родинного свята дітлахи у формі рятувальників під бурхливі оплески усіх присутніх символічно запустили у чисте блакитне небо Рівного фігуру повітряних кульок із номером Служби порятунку «101».



Повідомляє ГУ ДСНС України у Рівненській області

До теми:
На Рівненщині почали навчати добровольців-пожежників

З якими звірами можуть “боротися” рівненські рятувальники

Сьогодні у Рівному "Сімейний день" святкуватимуть разом з надзвичайниками







На правах реклами