Ми у Facebook
04.09.2017, 14:42

Після війни: проблеми учасників АТО з Рівненщини

Кореспондент ОГО поспілкувався з кількома захисниками України й дізнався про їхні проблеми після повернення на мирну територію.
Олексій Добродомов мешкає у селі Зоря Рівненського району. Служив у зоні АТО в Донецькій області у 2015-2016 роках. Розповідає: повернувшись додому, зіткнувся з тим, що не знав, що потім робити.

Після війни: як рівнянам-учасникам АТО отримати пільги


- Нічого не знаєш, ніхто нічого не каже, не розумієш, що робити далі. У воєнкоматі поставили на облік, зробили відмітку у військовому квитку, а куди йти далі — невідомо. Ті, хто cпілкується з волонтерами — знають більше. Було б добре, аби ретельніше пояснювали учасникам АТО про їхні пільги та права, - говорить Олексій

Після війни: як рівнянам-військовим АТО отримати посвідчення учасника бойових дій (+ІНФОГРАФІКА)


Євгеній Дідай
теж захищав Україну в зоні АТО. Повернувшись додому в смт. Клевань Рівненського району, почав працювати соціальним працівником в рамках проекту “Мережа допомоги учасникам антитерористичної операції та їх родинам при сільських та селищних радах Рівненського району”:

- Зараз для мене гострим є “земельне питання”. Про свої права та пільги я знав, адже у мене юридична освіта. Мені у роботі з учасниками АТО дуже допомагає психолог Ольга Яковлєва. Варто розуміти, що у багатьох, хто повернувся із зони антитерористичної операції є психологічні травми, з ними буває складно спілкуватися, тому її допомога для мене дуже важлива. Ми — соціальні працівники повинні стати зв’язуючою ланкою між учасниками АТО та органами влади - пояснює Євгеній.

Психолог та очільника громадської організації “Психологічна служба Євромайдану” Ольга Яковлєва
зазначає, що іноді учасники АТО не знають про свої права та пільги не тому, що якісь певні управління та організації погано працюють, а тому, що не всі учасники антитерористичної операції готові самотужки дізнаватися про те, що їм належить, клопотати про призначення пільг. Через це їм потрібно у цьому допомогти. Так само наші захисники потребують і соціальної та психологічної реабілітації.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами