Ми у Facebook
07.09.2017, 08:42

Рівненські газовики стали призерами всеукраїнських змагань аварійних служб

Бригада аварійно-диспетчерської служби ПАТ «Рівнегаз» посіла почесне друге місце у третьому етапі Всеукраїнських змагань газових аварійних служб групи компаній РГК.
За першість у Західному регіоні змагались кращі бригади «104» із семи
газорозподільних компаній: «Волиньгаз», «Закарпатгаз», «Івано-Франківськгаз»,«Львівгаз», «Рівнегаз», «Тисменицягаз» та «Чернівцігаз».

Чотири дні, у період з 29 до 31 серпня, на спеціальному полігоні у місті Рожище(Волинська область) під гаслом «Наша майстерність – ваша безпека!» проходив третій етап фінальної частини Всеукраїнських змагань газових аварійних служб групи компаній РГК. Учасники турніру демонстрували теоретичні знання газової дисципліни,оперативність під час виявлення та ліквідації витоків газу, рівень оснащення і технічний
стан спецавтомобілів.



Злагодженість дій учасників рівненської команди, швидкість та оперативність у практичному завданні, а також відмінні знання теорії принесли фахівцям «Рівнегазу» заслужене срібло. Кращий результат показала команда АДС «Львівгазу», а третю сходинку посіли спеціалісти з «Івано-Франківськгазу».

Для всіх учасників змагань забезпечили рівні умови, у тому числі виконання однакових завдань та ситуацій у практичній частині конкурсу. Відтак, турнір відбувався у 6 етапів, під пильним наглядом незалежної комісії, члени якої потім і визначили переможця за
загальною кількістю балів.

Найскладнішим етапом змагань була практика - виявлення і локалізація витоків на надземному газопроводі й обладнанні, підземному сталевому і поліетиленовому газогонах. Важливо було отримати точні і кваліфіковані вказівки диспетчера про тип і місце аварії та відправити туди повністю укомплектований спеціальній автомобіль.

Ще одне завдання - гасіння пожежі на газопроводі з подальшим усуненням витоку, а також вміння надати першу медичну допомогу постраждалим. Окрім цього, оцінювалися вміння користуватися засобами індивідуального захисту. Тут важливою була не лише швидкість,а й чітко відпрацьовані дії усіх членів бригади. Також команди пройшли іспит зі знання теоретичної частини та перевірку технічного стану автомобіля АДС та його оснащення спецприладами і техзасобами.

До слова, подібні Всеукраїнські змагання у цьому році проводяться вперше.

Організатором стала група компаній РГК. Раніше огляди-конкурси професійної майстерності бригад аварійно-диспетчерської служби газових компаній проводилися лише у регіонах.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами