Ми у Facebook
11.09.2017, 09:25

Як отримати доступ до послуг Пенсійного фонду з допомогою Інтернету

Навіть якщо вам до пенсії ще далеко, ви можете зареєструватись у базі даних Web-порталу ПФУ, отримати персональну сторінку, а потім мати доступ до електронних послуг ПФУ.
У жовтні цього року минає п'ять років, відколи по управліннях Пенсійного фонду України, зокрема, і в Рівненському об’єднаному управлінні ПФУ Рівненської області було запроваджено унікальну послугу – web-портал Пенсійного фонду України.

Про це читачам “ОГО” розповіла начальник адміністративно-господарського відділу Рівненського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області Наталія ШКОРОПАД.

– Завдяки “Порядку надання органами Пенсійного фонду України послуг в електронному вигляді”, затвердженого Постановою правління Пенсійного фонду України 7 вересня 2012 року №16-1, кожний громадянин має можливість миттєво отримати інформацію, що зберігається в базі даних персоніфікованого обліку відомостей Пенсійного фонду України.

Доступ громадян до конфіденційної інформації порталу про стан власної електронної картки, яка використовується при призначенні пенсії, стан накопичених пенсійних коштів та взаєморозрахунків за зобов'язаннями платників можливий лише за умови підтвердження автентичності особи. Такий доступ можна отримати шляхом реєстрації в базі даних web-порталу Пенсійного фонду України.



Реєстрація користувачів здійснюється у наступному порядку:

1. Заява подається особою особисто до управління Пенсійного фонду України за місцем проживання (фізичній особі треба мати при собі паспорт та ідентифікаційний код, юридичній – документ, що посвідчує її належність до організації).

2. Відповідальна особа управління після звірення вказаних у заяві персональних даних особи з даними, що містяться у пред'явлених цією особою документах присвоює заяві реєстраційний код та видає розписку про одержання заяви.

3. Використовуючи код заяви, особа реєструється в базі даних web-порталу Пенсійного фонду України (www.portal.pfu.gov.ua), проводиться автентифікація користувача та створюється його персональна сторінка із зазначенням відомого лише користувачу логіна та пароля.

За допомогою персональної сторінки здійснюється персональний доступ до електронних послуг Пенсійного фонду України, контроль за їх наданням тощо.
Система цих послуг передбачає надання інформації або документів, розміщених на web-порталі, застрахованим особам, особам, що перебувають на обліку в територіальних органах Пенсійного фонду України як одержувачі пенсії, особам, які мають право на призначення пенсії, страхувальникам або уповноваженим ними в установленому порядку особам з метою вирішення питання, з яким вони звертаються до територіальних органів Пенсійного фонду України.
Надання на запит індивідуальної інформації, що міститься в Державному реєстрі, автоматизованій системі обробки пенсійної документації, здійснюється виключно для користувачів, зареєстрованих у базі даних web-порталу.

Надання електронних послуг здійснюється територіальними органами Пенсійного фонду України для користувачів послуг безоплатно.

Оплата вартості послуг зв’язку (послуг операторів телефонного зв’язку, Інтернет-провайдерів тощо) та інших послуг, пов’язаних із забезпеченням їхніх технічних можливостей для користува web-порталом, здійснюється користувачами послуг на загальних підставах.

Відтак, за ці п'ять років на web-порталі Пенсійного фонду України у Рівненському об'єднаному управлінні Пенсійного фонду України Рівненської області зареєструвалися понад 17 000 осіб.
Крім того, на виконання наказу Пенсійного фонду України від 26 вересня 2012 року №147 “Про організацію надання органами Пенсійного фонду України послуг в електронному вигляді” в управлінні забезпечується розгляд та надання відповіді на звернення громадян, що надійшли через web-портал.

Рівнянам: як піднімуть пенсії

Така послуга є досить зручною, адже отримати потрібну інформацію можна, не виходячи з дому.

Усі заяви громадян, що надійшли до управління, розглядаються у законодавчо визначені терміни. Так, станом на серпень поточного року до управління через web-портал надійшло 23 звернення. Стосовно усіх заяв громадян, що надійшли до управління, у межах чинного законодавства вживалися заходи щодо належного їх розгляду і вирішення по суті порушених питань, – зазначила Наталія Шкоропад.

Детальну інформацію щодо реєстрації на web порталі можна дізнатися за номерами телефонів Рівненського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області: (0362) 40-16-63; 40-16-65.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ