Ми у Facebook
11.09.2017, 08:09

ФОТО: В рівненському музеї презентували унікальний в Україні портрет

У Рівному в Краєзнавчому музеї відбулося відзначення 503-ої річниці нашої перемоги в битві під Оршею. На презентації представили: книжку про князя Констянтина Острозького, унікальний в Україні найбільш схожий його портер, і дошку з нагадуванням про велику перемогу.
Почалася презентації з виступу секретаря Рівненської міської ради Сергія Паладійчука, який зазначив, що історія є посібником відповідей на питання, які ми маємо сьогодні.




"Той, хто не знає своєї історії, ніколи не буде мати великого майбутнього. Два роки тому у квітні Росія вже практично окупувала Крим, я наткнувся на невеличку інформацію про те, що у 1514 році Руське військо на чолі з князем Констянтином Острозьким розбило військо московитів, яке втричі переважало наше за кількістю воїнів. Ця невеличка інформація мене дуже вразила і я відразу провів паралелі з нашим сьогоденням, і зрозумів, що маленька, але згуртована дружня патріотична спільнота завжди сильніша за велику агресивну армаду, яка не має ні духовної, ні моральної підтримки"



Після цього Сергій Паладійчук ще багато ділився своїми думками, та розповідав про значущість битви під Оршею в українській історії. Закінчив свій виступ секретар Рівненської міської ради тим, що пообіцяв створити музей міста у Рівному, щоб приїжджі, або гості міста могли, перш за все, прийти в музей, де буде все найголовніше про Рівне.



Після промови йому вручили книжку з історією про битву під Оршею, щоб той читав своїм дітям про перемоги пращурів.



Після цього історики розповіли про всі деталі цієї битви, поділилися своїми думками про цей період історії, та презентували унікальний в Україні, найбільш схожий, портрет Констянтина Острозького.





Історики продемонстрували книгу, про князя Констянтина Острозького, а також дошку з нагадуванням про велику перемогу під Оршею. Представники музею пообіцяли, що найближчим часом покладуть цю дошку перед музеєм і будь-який перехожий, зможе пригадати, або ж дізнатися про цей цікавий період в історії України.





Також історик Микола Бендюк підмітив схожість тієї битви з сучасною війною проти Росії і підкреслив:

"Найважливішим чинником перемоги війська Острозького було грамотне керівництво військом. Якщо Україна хоче перемогти у війні з загарбником, перш за все, в нас мають бути розумні досвідчені керівники військ і тоді перемога буде за нами."






На правах реклами