Ми у Facebook
13.09.2017, 16:50

Футбольний арбітр з Рівного розсудив матч за Суперкубок України [+Відео]

Сезон 2017/2018 років в українському футзалі офіційно відкрив поєдинок за Суперкубок України, в якому зустрілись херсонський «Продексім» та київський «ХІТ». Одним з арбітрів цього поєдинку став суддя з Рівного – Павло Кравцов.
Рівненський рефері відомий не тільки обласним уболівальникам, але й шанувальникам «спорту № 1» з усієї України, адже він постійно обслуговує матчі вітчизняної Екстра-ліги. На теренах області Кравцов судить як футзальні матчі – поєдинки Аматорської ліги, Бренд-ліги, так і зустрічі в рамках Чемпіонату та Першості Рівненщини з великого футболу.

Крім того, участь у Суперкубку взяв колишній гравець МФК «Кардинал-Рівне» Михайло Волянюк. І хоча його теперішня команда – херсонський «Продексім» - почесний трофей так і не виграла, сам гравець провів єдиний м’яч свого клубу в цій зустрічі.

Звіт про матч від прес-служби “Асоціації футзалу України”:

Вже з перших хвилин стало ясно, що на майданчику спорткомплексу Броварського Вищого училища фізкультури зійшлися рівні суперники. Однак, при цьому номінальним гостям, тобто – гравцям «ХІТа», вдалося швидко забити. На 4-й хвилині Смоловик вийшов на перспективну ударну позицію та змусив капітулювати Ципуна. Такий початок означав тільки те, що «Продексіму» тепер доведеться кинути всі сили на те, щоб якомога швидше відігратись. Однак, незважаючи на всі зусилля Калукова, Волянюка та компанії, зрівняти рахунок їм не вдавалося. До того ж, херсонці мали уважніше грати у захисті, тому що «ХІТ» іноді шукав можливість для того, щоб втекти у контратаку. І тоді Ципуну доводилося вступати у гру. Також варто додати, що по ходу першого тайму градус гри підвищувався, і це часто призводило до порушень правил. Деякі з фолів змушували арбітрів поєдинку – Євгена Гордієнка та Павла Кравцова – діставати жовті картки. Зазначимо, що у цьому плані гравці «Продексіма» встигли трохи більше. Однак, покарання за це вони отримали тільки у другій 20-хвилинці. А поки що перша половина зустрічі завершилася мінімальною перемогою підопічних Олега Лук’яненка.

У другій половині гри багато що залежало від того, хто заб’є гол. Якби першим забив «ХІТ», то шанси киян на перемогу одразу зросли б у кілька разів. А якби забив «Продексім», то інтрига закрутилася б з новою силою. Стався другий варіант. На 25-й хвилині Волянюк пробив здалеку, чим, вочевидь, застав зненацька Лисенка – 1:1. «ХІТ» намагався відповісти, однак вправно у воротах «Продексіма» діяв Савенко, який по перерві замінив Ципуна. Тим не менш, після того, як другий тайм вже пройшов свій екватор, «кабельники» знайшли прогалину в обороні херсонської команди. Все почалося з того, що поблизу зі своїм штрафним майданчиком сфолив Шпигар, за що отримав жовту картку. Покарання не змусило себе довго чекати. Гравці «ХІТа» розіграли штрафний, і Чепорнюк вивів столичну команду вперед. І це означало, що «Продексім» знову мав відіграватись.

Хоча до кінця основного часу гри залишалось ще близько восьми хвилин, вже починало виникати питання: чи готовий Ігор Москвичов піти на ризик прямо зараз? Відповідь дали його підопічні, які продовжували грати у рівних складах. Більше того – вони мали кілька чудових нагод для другого взяття воріт Лисенка, але то воротар «ХІТа» грав надійно, то ударам «мельників» бракувало точності. А коли до кінця основного часу залишалось близько трьох хвилин, футзалісти з Півдня України таки пішли з п’ятим. Спочатку його функції виконував Савенко, а потім зайвим почав виходити Свірідов. Однак, це не додало якихось дивідендів підопічним Ігоря Москвичова. Більше того – за 36,5 секунд до сирени Чепорнюк зміг вразити порожні ворота «Продексіма», тим самим оформивши дубль. І саме цей гол підбив підсумок під усім поєдинком – 3:1 на користь «ХІТа», який вперше у своїй історії став володарем Суперкубку України.

Суперкубок України – 2017

«Продексім» (Херсон) – «ХІТ» (Київ) – 1:3
Голи: Волянюк (25) – Смоловик (4), Чепорнюк (32, 40)
«Продексім»: Ципун (Савенко, 21) – Волянюк, В’яч. Чуднов, Ланко, Скорий – Бессалов, Шпигар, Свірідов, Федорченко – Калуков, Бербенцев, Кісельов, Фетько.
«ХІТ»: Лисенко – Чепорнюк, Журба, І. Борсук, Медвідь – Корнійчук, Тменов, Смоловик, Школьний – А. Борсук, Жук.
Попередження: Калуков (11), Бербенцев (16), Шпигар (32) – Журба (6), І. Борсук (14)








На правах реклами