Ми у Facebook
28.09.2017, 18:43

Людство наблизилося до винайдення штучного інтелекту: створили чіп, який імітує роботу головного мозку (+ФОТО, ВІДЕО)

Новий комп’ютерний чіп з’явивися в компанії Intel.
Компанія Intel розробила чіп Loihi, який імітує роботу людського мозку.

Винахід Intel Loihi - нейроморфний комп'ютерний чіпом, який містить аналоги 130 тисяч нейронів і 130 мільйонів синапсів.



Ідея нейроморфних обчислень полягає у тому, що чіпи розробляються так, щоб імітувати архітектуру головного мозку людини, включаючи нейрони та синапси. Нейроморфні обчислення - інтердисциплінарна концепція, яка поєднує біологію, фізику, математику, інформатику та електронну техніку з метою створення штучних нейронних систем, які імітують морфологію окремих нейронів, ланцюгів, способи застосування та загальну архітектуру мозку.



Відео користувача Intel Newsroom в мережі Youtube.

Чіп створює можливість повністю асинхронної обробки через багатоядерну сітку, яка підтримує широкий спектр розсіяних, ієрархічних і повторюваних нейронних мережевих топологій із кожним нейроном, здатним зв'язуватися з тисячами інших нейронів. Кожне з цих нейроморфних ядер передбачає "механізм навчання", який дозволяє змінювати параметри навчання ядра на ходу відповідно до конкретних потреб заданої робочої задачі.

Фахівці Intel переконують, що чіп Loihi створений для складних завдань: планування маршруту, обмеження відповідності, розсіяне шифрування, вивчення словників, динамічне моделювання та адаптація.

Про це повідомляє Радіо Максимум.





На правах реклами