Ми у Facebook
13.10.2017, 12:12

На Рівненщині затримали підводних мисливців на раків [ПРАВИЛА ВИЛОВУ]

Рівненський рибоохоронний патруль затримав двох підводних мисливців
на Хрінницькому водосховищі.
На початку жовтня о 01:35 Рівненський рибоохоронний патруль виявив чоловіка, який здійснював підводне полювання з використанням підсвічування у темну пору доби. Порушник виловив 40 раків. Проте, завдяки оперативності рибоохоронного патруля, порушник не встиг завдати суттєвої шкоди рибному господарству. Сума збитків становить 1020 грн. Інцидент відбувся на Хрінницькому водосховищі поблизу села Товпижин Демидівського району.

Також 08 жовтня о 03:10 на тій же водоймі рибоохоронні патрульні затримали ще одного чоловіка, який перевищив добову норму вилову раків. Порушник
встиг виловити 47 раків, чим завдав збитків рибному господарству на 1198 грн.

За даними фактами склали адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП, згідно якої передбачений штраф до 680 грн. Крім цього порушникам доведеться сплатити штраф у розмірі 25,5 грн за кожного незаконно виловленого рака.

У Рівному старенького чоловіка рятували поліцейські, медики та служба надзвичайних ситуацій [+Фото]

Рибоохоронний патруль Рівненщини нагадує, після закінчення заборони відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, рибалці за добу дозволяється вилов не більше 30 шт. раків на загальних водоймах та не більше 50 шт. на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Також допускається ручнезбирання раків, вилов їх раколовкою – «хапкою» з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою – «розщепом» не більше п’яти снастей на ловця. Забороняється лов цих водних біоресурсів у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

Рівненський рибоохоронний патруль вкотре звертається до громадськості з
проханням повідомляти про протиправні дії на водоймах Рівненської області за
номером «гарячої» лінії патруля: (362) 63-39- 32, (093) 263-39- 32 або на номер всеукраїнської «гарячої» лінії: 0-800- 50-52- 50.

За матеріалами Держрибагентства України





На правах реклами