Ми у Facebook
15.10.2017, 21:20

Блага цивілізації, підвищення плати за проїзд, чоловік у скруті та підготовка до відбиття нової атаки - підсумки тижня у Рівному

ОГО підсумовує найбільш актуальні новини 09 - 15 жовтня.
Тиждень врізався в пам'ять кількома важливими подіями.



Спочатку 10 жовтня в Рівному з'явилася гаряча вода у помешканнях рівнян. А вже наступного дня через похолодання у Рівному ввімкнули теплопостачання. Тепло, як запевняє мер міста Рівного Володимир Хомко, буде у рівнян постійно до завершення опалювального сезону.



Проте на мешканців Рівненщини очікували і неприємні сюрпризи - перевізники Рівненщини можуть підняти плату за проїзд:

- Нещодавно відбулася нарада з перевізниками. Ситуація зараз складається таким чином, що можливо буде подорожчання проїзду на приміських та міжміських перевезеннях. Тому що все дорожчає. Дизпаливо у березні коштувало 19 гривень за літр, зараз уже 23 гривні. Запчастини подорожчали десь теж на 30 відсотків. Це критична ситуація для перевізників. Якщо і далі все дорожчатиме, то перевізники будуть змушені підняти плату за проїзд за згаданими напрямками. Ціну формуватимемо так, щоб і пасажирів не образити, й перевезення були рентабельними, - говорить Валентин Демчук — президент громадської організації “Союз перевізників України”.

Попри і так немалу плату за проїзд, рівняни часом скаржаться на водіїв маршруток.


Юрій Баєв провідує маму в реанімації.
Юрій Баєв провідує маму в реанімації.


До редакції ОГО звернувся постійний читач, який переїхав на Рівненщину з Донетчини, ховаючись разом з мамою від жахіть війни. Пізніше мама тяжко захворіла, а тому читач потребує допомоги небайдужих рівнян, щоб допомагати своїй мамі.



Працівники СБУ попереджають про нову можливу хвилю кібератаки. Вона буде спрямована на на державні структури та приватні компанії.

За інформацією спецслужби, цілями зловмисників визначені великі державні та приватні компанії. Основна мета ‒ порушити штатне функціонування інформаційних систем, що може дестабілізувати ситуацію в країні.

Фахівці СБ України отримали дані, що атака можуть зійснити, використавши оновлення програм, у тому числі загальнодоступного прикладного програмного забезпечення так же як і в червні 2017 року.





На правах реклами