Ми у Facebook
17.10.2017, 15:20

На Рівненщині оштрафували більше десятка депутатів за невчасне подання е-декларацій

Прокурори домоглися накладення штрафів на 19 посадовців. Серед покараних корупціонерів – 12 депутатів місцевих рад, 2 поліцейських, 2 посадовці Рівненської ОДА, а також посадові особи місцевого самоврядування, юридичної особи публічного права та 1 військовослужбовець Збройних Сил України.
На Рівненщині прокуратура спільно із правоохоронними органами продовжує виявляти посадовців та депутатів, які невчасно подали е-декларації.

З початку 2017 року спеціально уповноважені суб’єкти по боротьбі з корупцією на території Рівненської області скерували до суду 64 протоколи про вчинення чиновниками адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю).

У Рівному підкупили експерта, щоб він дав висновок на деревину

Приміром, Сарненський районний суд до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнув колишнього працівника поліції, який несвоєчасно подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, чим порушив вимоги ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» та вчинив правопорушення, пов`язане з корупцією, передбачене ч.1 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю).
Також працівники Дубенської місцевої прокуратури Рівненської області у суді довели винуватість двох депутатів Козинської сільської ради Радивилівського району (вже об'єднаної територіальної громади) у вчиненні аналогічного адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією. Згідно із постановами районного суду від 22.08.2017 на депутатів також накладено адміністративні стягнення у виді штрафів.

А ось приклад виявлення факту неодноразового ігнорування посадовцем вимог антикорупційного законодавства.

Зокрема, прокуратурою виявлено, що не задекларувала без поважних причин свої доходи і статки у встановленому законом порядку жінка-керівник районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. В подальшому, за результатами проведеної перевірки Управлінням захисту економіки у Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України підтверджено факт виявлених прокуратурою порушень, про що складено відповідний протокол про вчинення адміністративного правопорушення, який у жовтні розглянуто та особу піддано штрафу. У подальшому до суду скеровано ще один протокол про вчинення цієї особою адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, у зв’язку з неподанням нею після звільнення з посади декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Ці матеріали перебувають на розгляді суду.

Всього ж упродовж 2017 року за результатами надісланих правоохоронними органами протоколів про адміністративні корупційні правопорушення судами притягнуто вже 43 особи (удвічі більше, ніж у минулому році), з яких 19 депутатів сільських рад, 12 посадових осіб місцевого самоврядування, 3 працівники правоохоронних органів, 2 державних службовці, 2 посадові особи юридичних осіб публічного права.


За матеріалами відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури Рівненської області





На правах реклами