Ми у Facebook
05.11.2017, 08:42

У Польщі не ростуть зарплати через українців

Так вважають поляки.
Поляки вважають, що українські заробітчани обвалюють зростання зарплат в країні. Згідно з опитуванням компанії Personnel Service, в цьому переконані 42% респондентів, в основному з середньою освітою.

Через українців фірми не поспішають підвищувати зарплати своїм працівникам, незважаючи на вимоги поляків. Згідно з опитуванням, саме українці не дозволяють підірвати польську економіку і виконують поточні завдання для компаній.

Українець - про роботу у Польщі

За даними головного управління статистики Польщі, середня місячна зарплата у вересні склала 4473,06 злотих (31,3 тис. грн). Це на 6% більше показників 2016 року. Але майже половина працівників переконані, що зарплати повинні зростати ще швидше. Відповідальними за поточний стан вони називають масову імміграцію працівників з України.

Де рівняни можуть знайти роботу в Польщі (+ВАКАНСІЇ)

Разом з тим 88% поляків не бояться, що українці заберуть їхні роботи. Причина в тому, що громадяни України займають невисокі посади. Багато польських працівників взагалі позитивно ставляться до тих, хто приїжджає зі східного кордону і не трактують їх як загрозу для роботи, зазначає Лукаш Козловський, головний економіст союзу роботодавців Польщі.

ДОСТУПНІ ВАКАНСІЇ ЗА КОРДОНОМ

Тому заробітчани забирають роботу хіба що у тих, хто заробляє мало, і тих, хто має погану освіту. Негативне ставлення до українців відчувають тільки 7% польських працівників. А роботодавців така ситуація тільки радує.

За матеріалами https://news.finance.ua





На правах реклами