Ми у Facebook
12.11.2017, 11:53

Рівненського спортсмена за підсумками жовтня визнали кращим у світі

Заслужений майстер спорту зі спортивних танців на візках серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату Іван Сівак був номінований Міжнародним паралімпійським комітетом на звання «Спортсмен місяця». За рівнянина віддали понад половину голосів і він переконливо переміг у цьому голосуванні.
Як розповіли у Рівненському регіональному центрі «Інваспорт», Іван Сівак набрав більше 52% голосів та випередив спортсменів з Монголії (близько 44% голосів), з Італії (1,28%), з Данії (1%), з Японії (0,69%). Всі кандидатури обиралися Міжнародним паралімпійським комітетом.

Нагадаємо, з 21 по 23 жовтня у бельгійському місті Мале проходив чемпіонат світу зі спортивних танців на візках серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, де змагались 170 спортсменів з 22 країн світу.

В даних змаганнях приймали участь рівненські спортсмени, заслужений майстер спорту України – Іван Сівак та майстер спорту України міжнародного класу Андрій Товстий, які показали такі результати:

Іван Сівак в категорії «соло чоловіки, клас 2» виборов золоту медаль та бронзову нагороду в категорії «фрістайл соло чоловіки, клас 2»;

Андрій Товстий та Ілона Слуговіна в категорії «комбі стандарт, клас 1» завоювали срібну нагороду.

Загалом національна збірна команда України завоювала 9 золотих, 4 срібних та 4 бронзових медалі.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

В Італії рівненські візочники вибороли золоті та бронзові медалі

На Чемпіонаті України з бальних танців рівняни взяли "бронзу"

В минулому році навесні на престижному міжнародному турнірі у Фінляндії рівненські візочники здобули відразу кілька нагород – від бронзових до золотих. Пара Іван та Надія Сіваки виграли відразу дві найвищі нагороди. Наталія Колесова та Андрій Товстий стали «срібні», а Дмитро Чурчун у парі з Надією Сівак завоювали бронзу.

А 9 жовтня 2016 року перестало битися серце багаторазової чемпіонки світу та Європи з бальних танців на візках Надії Сівак. Жінці було всього лише 34 роки. Про трагічну звістку повідомив тренер Національного комітету спорту інвалідів Сергій Марченко.

«Скорботний день для всієї спортивної родини, не можу усвідомити цей жахливий факт. Молода і талановита жінка, мати, дружина, наша гордість і надія. Надія, і вже немає, як боляче. Понад 8 років працювала Надя у складі національної збірної команди України зі спортивних танців на візках. 8 щасливих для нас років, ми отримували гарантований успіх на змаганнях. Багаторазова Чемпіонка Світу та Європи, Заслужений майстер спорту міжнародного класу, чудовий товариш, завжди з посмішкою та позитивним ставленням до всіх нас, своїх друзів. Завжди з нами, пішла непереможеною», – написав Сергій Марченко у соцмережі.





На правах реклами