Ми у Facebook
12.11.2017, 15:32

Рівняни зможуть подивитися французьке кіно мовою оригіналу

У Рівному відбудеться кінопоказ.
Книгарня «Є» та Альянс Франсез запрошують на перегляд фільму «Тим, що прийдуть після нас» (Франція, 2013 р., 53 хв.) мовою оригіналу з українськими субтитрами та дискусію за участю головної героїні фільму Єви Бюшвальд. Захід відбудеться у понеділок, 20 листопада, початок – о 18:00.

Верховна Рада України підтримала кіно



17-25 листопада мережа книгарень «Є» та заклади Альянс Франсез в Україні проводять цикл лекцій, кінопоказів та дискусій на вшанування пам’яті українських євреїв у Другій світової війні.

Молодих істориків запрошують взяти участь у творчому конкурсі

Через сімдесят років після Голокосту Єва Бюшвальд приїздить до Ковеля – рідного міста її родичів по лінії матері. Ми разом з нею здійснимо цю подорож, то поринаючи у минуле, то повертаючись до сьогодення, спілкуючись з живими та згадуючи померлих. Ми вирушимо на пошуки її двоюрідного діда, вбитого німцями у 1942-му році. Це розслідування приведе нас слідами ковельських євреїв туди, де вони жили, і туди, де їх було вбито. У Ковелі не залишилося сьогодні жодного сліду їхнього перебування, жодної ознаки, яка б нагадувала про скоєні в цьому місті злочини. Чи не забув Ковель «своїх євреїв» ?

Друга світова війна мала вкрай нищівні наслідки для України, особливо для єврейської громади: близько півтора мільйони євреїв було вбито, з них більша частина загинула від куль айнзатцгруп(мобільних каральних загонів),підрозділів Ваффен-СС, німецької поліції та місцевих колаборантів. Крізь призму історії одного містечка, яке, здається, забуло своїх померлих, автори стрічки намагаються оживити пам’ять про українських євреїв.

Показ фільму відбувається в рамках Фестивалю «Місяць документального кіно», який проводиться Францією в різних країнах світу.


Адреса Книгарні «Є»:
м. Рівне
вул. Короленка, 2.
Тел.: (0362) 26 39 41.
Вхід вільний.


Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами