Ми у Facebook
15.11.2017, 08:36

Рівненщина: засуджений за подвійне вбивство оскаржує вирок

Суд першої інстанції присудив йому 15 років позбавлення волі
Кривава різанина сталася 5 листопада 2016 року у селі Лозки Володимирецького району. У приватному будинку сусіди виявили мертвими господаря оселі та його гостя.

На місці події слідчо-оперативна група встановила, що в будинку 61-річного чоловіка, який проживав сам, частенько збиралися любителі оковитої. Тієї ночі у гості до нього навідалися 36-річний односелець та 43-річний чоловік з Вараша.

На Рівненщині засудили молодків, які побили та пограбували англійця [Фото+Відео]

Сусіди, які завітали до чоловіка вранці застали жахливу картину: 43-річний варашівець із закривавленою шиєю без ознак життя лежав на дивані, а господар будинку — в іншій кімнаті на підлозі із аналогічними ранами шиї. Закривавлений ніж, який попередньо й був знаряддям злочину, поліцейські знайшли неподалік села у ямі, закинутій сміттям.

Поліцейські затримали підозрюваного - третього учасника нічного застілля, 36-річного жителя села Лозки, на якого вказували сусіди загиблого. Чоловік уже був вдома з дружиною. Але тут, як підтвердила жінка, не ночував. Сам він плутався у показах і не зміг пояснити поліцейським, де був останньої ночі.

Під час допитів і слідчих експериментів підозрюваний свою вину не визнавав та давав суперечливі покази. Проте, його вина доведена зібраними у провадженні матеріалами досудового розслідування.

Суд першої інстанції визнав чоловіка винним в пред'явленому обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ст.115 ч.2 п.1 КК України (умисне вбивство двох або більше осіб, - авт.) і призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років.

Захисник-адвокат засудженого подав на вирок апеляційну скаргу. Кримінальне провадження відносно чоловіка, обвинуваченого за п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України, призначили до розгляду в судовому засіданні в приміщенні апеляційного суду Рівненської області на 11:30 год. 28 листопада 2017 року





На правах реклами