Ми у Facebook
19.11.2017, 11:30

Рівненський «Верес» у меншості врятував матч із луганською «Зорею» [+Відео]

У черговому поєдинку УПЛ рівненський «Верес» у Запоріжжі грав проти луганської «Зорі», учасника нинішнього розіграшу Ліги Європи. У видовищному матчі рівняни першими пропустили, проте навіть з десятьма футболістами на полі зуміли відігратися та встановити рекорд Чемпіонатів України – 7 нічиїх підряд.
Чемпіонат України з футболу, Українська Прем’єр-ліга, 16-й тур
18 листопада 2017 року, Запоріжжя, стадіон «Славутич Арена», 1839 глядачів.
«Зоря» (Луганськ) – «Верес» (Рівне) 1:1 (1:0)
Голи: Громов (28) – Адамюк (61)
Попередження: Іурі (90+4) – Сергійчук (24), Іщенко (36), Бандура (87), Кобін (90+4)
Вилучення: Іщенко (56, повторне попередження)
Арбітр: Микола Кривоносов (Київ)
Асистенти арбітра: Микола Левко (Чернівці), Денис Марченко (Чернігів)
Четвертий арбітр: Володимир Новохатній (Київ)
Спостерігач арбітражу: Сергій Задіран (Дніпро)
«Зоря»: Лунін, Сухоцький, Сваток, Гордієнко, Харатін, Караваєв (K), Гречишкін, Кабаєв (Луньов, 63), Громов (Любенович, 80), Бабенко (Сілас, 67), Іурі. Запасні: Чуваєв, Кочергін, Леонідас, Чечер. Головний тренер – Юрій Вернидуб.
«Верес»: Бандура, Борзенко (К) (Котляр, 56), Іщенко, Адамюк, Западня, Карасюк, Морозенко (Кучеров, 88), Волошинович, Кобін, Степанюк, Сергійчук (Палагнюк, 90+2). Запасні: Когут, Г.Пасіч, Капаррос. Головний тренер – Юрій Вірт.
Удари (в площину): 10(4) – 11(6).
Кутові: 2-5.


Як відзначили в Інформаційній службі НК ФК «Верес», матч проти «Зорі» рівненський клуб проводив без двох ключових футболістів. Через травму не міг зіграти Євген Пасіч, а Сергій Сімінін відбував дискваліфікацію. На щастя, до цієї гри видужав Микола Іщенко, який через травму пропустив два місяці. Тож, зі стартових хвилин він вийшов у центрі захисту, а Володимир Адамюк повернувся на правий фланг. Василь Кобін пішов на правий фланг півзахисту на місце Євгена Пасіча, а Сімініна зліва у захисті замінив Артур Западня.

Зрештою, саме через лівий фланг «Вереса» у першому таймі йшла головна небезпека від «Зорі». Хоча розпочали зустріч рівняни непогано. Ударів головою по черзі завдали Євген Морозенко та Володимир Адамюк, а потім з середньої відстані приклався Михайло Сергійчук.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Хахльов про «Верес»: «Ми перетворили кризу в українському футболі на можливість»

Рівненському «Вересу» дозволили зіграти в українській Прем’єр-лізі – ЗМІ

Перший момент «Зоря» створила на 18-й хвилині: Артем Гордієнко пройшов правим флангом і віддав чудовий пас на Іурі, але форвард рівнян пробачив, завдавши невлучного удару. А от на 28-й хвилині луганці пробачати рівнян не стали. Владислав Кабаєв пройшов на фланзі Артура Западню, зробив простріл, Іурі по м’ячу не влучив, але Артем Громов дещо незграбним ударом з-під Володимира Адамюка таки вивів «Зорю» вперед.

Другий тайм зустрічі вийшов не менш багатим на події. На 54-й хвилині Іурі не переграв у ближньому бою Олександра Бандуру. На 56-й хвилині «Верес» залишився без обох (!) номінальних центральних захисників. Сергій Борзенко залишив поле через травму, а Миколі Іщенку арбітр дав другу жовту картку.

Втім, у меншості «Верес» зміг мобілізуватись, і на 61-й хвилині Володимир Адамюк з гострого кута пробив у ворота – 1:1.

Далі гра проходила на зустрічних курсах. На 73-й хвилині нагадав про себе Євген Морозенко, його потужний удар ледве відбив голкіпер господарів. На 82-й хвилині чудовий момент мав Олександр Караваєв, але пробив вище. Ще три хвилини і над поперечиною б’є Максим Луньов.

Емоції вирували і на полі і біля нього, вже у доданий час арбітр вилучив з технічної зони головного тренера рівнян Юрія Вірта.

Втім, незважаючи на усі описані вище обставини, «Верес» таки втримав нічию. До слова, вже сьому поспіль, що є рекордом чемпіонатів України.

А телекоментатор зустрічі Дмитро Поврознюк доречно зазначив, що раніше усі називали «Мужики» «Зорю», але і «Верес» цілком заслуговує на таке ім’я.









На правах реклами