Ми у Facebook
22.11.2017, 15:20

"Затоплений" поет-рівнянин: коментар «Рівнеоблводоканалу»

ОГО продовжує досліджувати проблему нашого постійного читача Василя Котика.
Василь Котик мешкає на вулиці Чорновола, 40. Підвал його будинку постійно заливає водою. Про це рівнянин навіть присвячував вірші міській владі. Як пояснив у своєму коментарі керівник ЖКП «Західне» Микола Тарасюк, вода у підвалі, бо забивається дворова каналізація. Воду з підвалу відкачали, однак його знову затопило.

Як пояснив Микола Тарасюк, у цей будинок визивали спеціальну комісію, де був представник «Рівнеоблводоканалу», представник управління ЖКГ Рівненського міськвиконкому, працівники ЖКП «Західне». Після того, як комісія поїхала, то підвал уже двічі затоплювало. На думку Миколи Тарасюка, потрібно робити дворову та центральну каналізацію. На що, за його словами, «Рівнеоблводоканал» відмовляється виконувати ці роботи.

- Працівники «Рівнеоблводоканалу» приїжджають, чистять каналізацію, але це не допомагає. Як і планувалося, ми поставили зворотні клапани, але це теж не допомогло, - говорить керівник ЖКП “Західне” Микола Тарасюк.

Нещодавно ОГО отримало відповідь з «Рівнеоблводоканалу» щодо цієї ситуації:

Ми добре знаємо про проблему другого під’їзду будинку по вулиці Чорновола, 40, але питання тут не в мережах водоканалу. І ми про це вже неодноразово говорили як мешканцям будинку, так і пану Тарасюку - керівнику житлово-комунального підприємства «Західне», на обслуговуванні якого знаходиться цей будинок, але складається враження, що кожного разу він намагається перекласти проблему з хворої голови на здорову.

Він стверджує, що підвальне приміщення тривалий час підтоплюється стічними водами. Вважають, що причиною тому є засмічення зовнішніх мереж водовідведення. А на запитання, звідки стічні води потрапляють у підвал, відповідають, що з внутрішньобудинкових мереж. Причому підтоплює в тому будинку тільки другий під’їзд. Щоб встановити причину, ми неодноразово туди виїжджали, були навіть із комісією, до якої входили інженери ЖКП «Західне» та відділу житлово-комунального господарства, – по наших мереж жодних зауважень не було. Вони не мають ні переломів, ні просадок, ні деформацій, що могли б стати причиною витоку води. Але, навіть, якби і були такі, то ми затопити підвал, який знаходиться вище рівня люка на метр чи два, просто апріорі не можемо.

Звичайно, кожного разу, коли надходить звернення від мешканців цього будинку, ми воду з підвалу відкачуємо. Але це є лише усуненням наслідків, а не вирішенням проблеми. Вона періодично набирається, особливо у вологу погоду. Не виключено, що пов’язано це із підняттям рівня ґрунтових вод та негерметичністю внутрішньобудинкової мережі, що знаходиться на утриманні ЖКП «Західне».


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Будинок рівнянина-поета знову затопило



“Затоплений” поет-рівнянин: як реагують на проблему комунальники


Міській владі рівнянин присвятив вірша про свої проблеми (+ФОТО)





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ