Ми у Facebook
22.11.2017, 18:37

Власник Рівненського льонокомбінату Олег Червонюк: Будьмо патріотами – виробляймо українське!

Як справжній патріот і справжній виробничник, власник Рівненського льонокомбінату Олег ЧЕРВОНЮК і сам користується продукцією свого підприємства. Ось і на нашу зустріч прийшов у пуховику торговельної марки GOLDI, під якою виробляє продукцію Рівненський льонокомбінат.
Із цього й розпочалася наша розмова для зимового номера журналу LIGHT.



– Проект із виробництва пухових курток ми запустили нинішнього року, – розповідає Олег Казимирович. – До речі, пух використовуємо наш, український. Виявляється, він один із найкращих у світі!



... Від розмови про українську сировину та українську продукцію ми плавно перейшли до міркувань про українські національні інтереси взагалі. Багато вивчаючи досвід промислових підприємств країн Заходу і Сходу, Олег Червонюк давно вивів власну формулу успіху нашої держави: економіка, промисловість – первинні, без них не буде держави.

– Щоб бути суверенною державою – нам потрібна економіка, яка зможе фінансувати озброєння й утримання армії, – уголос розмірковує Олег Казимирович. – А якщо конструктивну розмову про розвиток виробництва підмінювати політичними спекуляціями – людей лише вганятимуть у депресивний стан. А країна – вона ж як великий трудовий колектив. Якщо працівники у пригніченому стані – робота виконуватиметься абияк, вироблятиметься менше ВВП. Мені дуже прикро, що ніхто з політиків про це не говорить. Немодно якось серед них пояснювати людям, що всім нам потрібно багато працювати. А шкода. Тому що саме з економіки й починається політика.



– Можливо, у нашій політиці бракує саме таких людей, як Ви?

– Зараз я не бачу себе у політиці. Немає тієї команди, з якою міг би працювати. Конструктивних людей, які говорили б про розвиток виробництва і відстоювали насамперед українські національні інтереси. А бути в політиці одинаком, коли навколо тебе одні злодії, які розкрадають країну, – мені не потрібно. По-перше, шкода свого часу. Адже я знаю, як розвивати виробництво, створювати робочі місця, виробляти продукцію. Мені це цікаво, я це вмію, хочу і можу робити. Мені нецікаво вкрасти мільйон – мені цікаво заробити мільйон і не один, розвиваючи власне виробництво. І саме тут можу бути корисним і своєму колективу, і Рівному, і всій Україні. А, по-друге, ефективність такої роботи – без підтримки команди – буде зведена до нуля.

Знаєте, в яку країну не приїхав би – а по світу я їжджу дуже багато, щоб запозичувати найкращий досвід і впроваджувати його на нашому виробництві тут, в Україні – у мене не виникає жодного заперечення у спілкуванні з промисловцями, підприємцями, виробничниками. Бо такі люди в усьому світі говорять однією мовою – мовою економіки. А в нас розуміють далеко не завжди. Ось від цього стає дуже прикро.

Світ швидко розвивається, а ми втрачаємо час. Створюємо все нові й нові суди і прокуратури, думаємо, які ще зовнішні атрибути інших країн запозичити... І при цьому вважаємо, що займаємось політикою. Але це – не політика. Політика не робиться з позиції “вкрасти бюджет, бо через рік – вибори, і мені вже – не відповідати за те, що буде з державою”. Політика – це відстоювання національних інтересів. Так робиться політика в цьому світі, тільки не в Україні. Ось за це мені особливо боляче.



– Олеже Казимировичу, Ви говорите про українські національні інтереси. Як Ви їх розумієте?

– Дуже просто. Ми як нація, спілкуючись з іншими державами, повинні відстоювати свої економічні інтереси й шукати серед іноземних бізнес-груп зацікавленість відкривати тут виробництво, а не просто використовувати Україну як ринок збуту. Зрозуміло, що Європі вигідно, аби ми виробляли якомога менше – тоді більше споживатимемо продукції їхніх виробників, і гроші українців не залишатимуться у власній економіці, а виводитимуться за кордон. Але чи потрібно це нам? Питання, думаю, риторичне.

Усі ті держави, до стандартів яких ми прагнемо, коли говоримо про євроінтеграцію, об'єднує одна дуже проста і прагматична річ: їхні уряди діють з позиції саме своїх національних інтересів. Так потрібно діяти і нам – захищати свого виробника, розвивати свою економіку, будувати підприємства тут, в Україні, щоб хоча б частково виробляти у нас ті товари, які нині ввозимо з-за кордону. Це дасть можливість підняти вартість гривні, стабілізувати банківську систему і просто спокійно працювати. А працювати нам зараз потрібно дуже багато. А в нас, на превеликий жаль, досі не було і немає жодного проукраїнського президента – були і є дві крайності: або проросійські, або проєвропейські.



– Ви вірите в те, що народиться чи прийде до влади лідер нового типу?

– Так, нам потрібен божевільний, у хорошому розумінні цього слова, патріот, який сам не крастиме й іншим не дозволятиме красти. І який говоритиме зі світом не з позиції “Чого забажаєте?”, а з позиції українських національних інтересів. Якщо брати Путіна – так, він ворог України, але віддамо йому належне: він говорить зі світом із позицій сили, і західні лідери хочуть чи не хочуть, але мусять зважати на “російський фактор”. Звісно, я жодним чином не закликаю нас завойовувати сусідів – мова про те, що нам слід вчитися бачити насамперед українські інтереси й будувати державну політику з точки зору саме українських інтересів. Бо які б ризики та диктатура не несла, вона все одно буде ефективнішою, аніж те розкрадання держави, яке ми бачимо всі 25 років Незалежності.

– Червоно-чорний бандерівський прапор на прохідній льонокомбінату – це теж, певно, відгомін таких Ваших думок?

– Безперечно. Бути патріотами і вміти за себе постояти – це те, що нам сьогодні потрібно. А патріотизм, у моєму розумінні, – це насамперед розвиток виробництва, щоб українці мали роботу і гідну оплату праці на власній землі, виробляли і споживали власну продукцію та експортували її в інші країни. Щоб нас, українців, сприймали в Європі не як жебраків чи ледарів, а як горду і працьовиту націю, яка виробляє ту чи іншу продукцію і дивує нею світ. А ще патріотизм – це споживати своє. Тому і сам вдягаю одяг від Рівненського льонокомбінату, і вас закликаю! Будьмо патріотами – виробляймо, споживаймо і цінуймо українське!




Хочеш зустріти зиму модно, стильно, сучасно? Одяг торговельної марки GOLDI від Рівненського льонокомбінату – це саме те, що тобі потрібно!

Немає часу чи можливості їхати до фірмового магазину Рівненського льонокомбінату на Фабричній, 12? Замовляй і оплачуй через інтернет! До твоїх послуг – інтернет-магазини lenokombinat.com.ua та goldi.biz.ua!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ