Ми у Facebook
23.11.2017, 10:45

Живи та працюй в Україні: з початку року роботодавці подали майже 34 тисячі вакансій

Протягом січня-жовтня 2017 року до служби зайнятості області звернулось 7,2 тисяч роботодавців, які подали відомості про 33,6 тисячі вільних вакансій, що значно більше ніж у минулому році. Так, кількість роботодавців, які звернулись до служби зайнятості області збільшилась у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року на 9,1%, а кількість вакансій на 2,1%, інформує прес-служба відомства.
У службі зайнятості підкреслили, що з огляду на активізацію економічних процесів у державі, в Україні розпочинається соціальний проект під лозунгом “Живи та працюй в Україні”, головною метою якого є пожвавлення людей на ринку праці України. Організатором проекту виступила Служба зайнятості за підтримки органів місцевої влади. В рамках проекту по всій Україні будуть відбуватись інформаційні активності, спрямовані на якнайшвидший пошук роботи для безробітних та підбір вакансій для роботодавців. Зокрема, в рамках проекту, будуть організовані масштабні ярмарки вакансій на найбільших підприємствах держави.

Чи потрібно повідомляти Центр зайнятості про скорочення

За січень-жовтень 2017 року кількість осіб, працевлаштованих за сприяння служби занятості області, зросла на 0,4 тис. або 1,3% та становила 30,3 тисячі. При цьому, 59,1% з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного. Крім того, 4,3 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Більше півсотні переселенців знайшли роботу на Рівненщині

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, у січні-жовтні 2017 року за сприяння державної служби зайнятості 7,4 тис. безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, зросла на 2,8% та становила 3,9 тис. осіб.

Завдяки підвищенню результативності роботи щодо оперативного працевлаштування громадян, кількість безробітних станом на 1 листопада 2017 року, у порівнянні з відповідною датою 2016 року, скоротилася на 6% (на 0,8 тис.) та становила 11,7 тисячі.

Про це повідомили з Рівненського обласного центру зайнятості.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram






На правах реклами