Ми у Facebook
24.11.2017, 16:44

Очищення води зворотним осмосом - плюси та мінуси мембрани

Вода, що надходить в наші будинки з водопроводу, далеко не завжди якісна, тому її необхідно додатково обробляти. Доочищення є важливим аспектом життя людини у великому місті, навіть рідина зі свердловин часто потребує фільтрації.
Але сьогодні існує можливість, не виходячи з дому, будинку отримати воду артезіанського якості.

Для чого використовується побутової зворотний осмос



Сучасне фільтраційне устаткування можна розділити на два типи - мембранне і сорбційне. У першому випадку обробка здійснюється через мембрану з розміром пір від 0,001 до 0,0001 мкм. Така технологія дозволяє досягти найвищої якості очищення води від механічних і органічних забруднень. В сорбційних фільтрах використовуються спеціальні картриджі - вугільні, поліпропіленові і т.д.

Зворотньоосмотична фільтрація води здатна затримувати такі забруднення і елементи:
• неорганічні солі;
• бактерії;
• залізо;
• віруси;
• дрібний абразив.

Мембрана усуває з води основну масу розчинених в ній неорганічних солей. Таким чином, рідина стає краще не тільки для людини, але і для побутової техніки. Щоб продовжити термін служби обратоосмотічного фільтра і зробити роботу приладу якіснішою, рекомендується обробляти в ньому рідину, попередньо очищену від великого абразиву. Майте на увазі: система зворотного осмосу нормально функціонує, тільки якщо в трубопроводі підтримується тиск на рівні від 3 до 6 атмосфер.



Знесолена вода: чи є недоліки?



Деякі фахівці відзначають, що вода, що пройшла очищення в системі зворотного осмосу, втрачає і корисні властивості. Адже організму людини необхідна певна кількість мінеральних солей, які у великій кількості надходять з споживаної рідини.

Ті, хто активно використовує воду, відфільтровану мембраною, стверджують: всі необхідні мікроелементи можна отримати з збалансованого харчування. Якщо в раціоні людини присутня достатня кількість продуктів, що містять кальцій, фосфор, магній і інші мікроелементи, високоочищена вода ніяк не вплине на стан здоров'я. В інших випадках систему зворотного осмосу можна оснастити мінералізатором.


Мінералізатор для систем зворотного осмосу - вихід з положення



Мінералізатор здатний штучно створювати в воді оптимальний вміст мікроелементів і мінералів. Дуже часто цим пристроєм доповнюють побутове очисне обладнання.

Основою більшості минерализаторов є природний мінерал доломіт. Він відрізняється підвищеним вмістом кальцію і магнію. Тому вода при контакті з мінералізатором активно насичується цими елементами.

Ультрафільтраційна мембрана - альтернатива осмосу



Якщо споживач не хоче, щоб рідина позбавлялася мікроелементів, можна використовувати ультрафільтраційну мембрану. В її основі - трубчасті волокна, які можуть абсорбувати частинки розміром від 0,01 мкм. Цей метод очищення води позбавить її від вірусів, органіки, хлору та інших шкідливих домішок.

Якщо ви хочете купити фільтри зі зворотним осмосом, pershavoda допоможе вам в цьому. Компанія «Перша Вода» пропонує фільтраційне устаткуванням найрізноманітнішого типу.





На правах реклами