Ми у Facebook
29.11.2017, 19:20

Рецепти від ТМ Щедрик: домашній хліб, балканський соус і дерун з гуляшем

Смачні та корисні страви від ТМ Щедрик підійдуть як на щодень, так і для святкового столу.
Домашній хліб – це дуже корисно!


Інгредієнти:
350 г ряжанки ТМ Щедрик (за бажанням можете 
замінити на кефір або “Сніжок” ТМ Щедрик);
250 г борошна вищого ґатунку;
250 г борошна цільнозернового (може, борошна  треба буде більше, дивіться по тісту);
#рецепти_Щедрик
#рецепти_Щедрик
1,5 ч.л. сухих дріжджів;
1 ст.л. меду;
2 ч.л. солі;
50 г насіння соняшника (можна замінити насінням льону)

Приготування:
1) З просіяним борошном змішайте сіль та дріжджі. В ряжанку додайте мед, вимішайте. Влийте цю суміш у борошно і замісіть тісто. Додайте насіння і ще раз вимішайте. Тісто не повинне бути крутим, натомість м’яким і трішки липнути до рук. 
2) Залиште підходити на 1 годину в тепле місце. Тоді сформуйте шар, присипте борошном, зробіть невеличкі надрізи, залиште підходити ще на 1-1,5 год. 
3) У добре прогріту до 220 градусів духовку поставте хліб на 10 хвилин, тоді зменшіть температуру до 190 градусів і випікайте ще хвилин 20. Готово! А як відмінно смакуватиме з нашим підсоленим маслом...


Балканський соус із бринзою



Інгредієнти:
250 г салатного йогурту 6% ТМ Щедрик;
100 г бринзи ТМ Щедрик;
1 ст. л. лимонного соку;
перець (чорний або червоний на вибір)


Приготування:
Змішайте йогурт з розкришеною бринзою, поперчіть, полийте соком лимону, ретельно вимішайте. Подавайте до риби, овочів чи смакуйте з домашнім хлібом (рецепт нижче).


Дерун з гуляшем в соусі “Томат з часником і перцем” – ситно і смачно!



Інгредієнти:
Деруни: на 1,5 кг картоплі – 1 яйце;
2 ч.л. борошна;
половина цибулини;
рослинна олія для смажіння;
сіль, перець за смаком.
Для подачі: сметана 15% ТМ Щедрик;
кабачкова ікра ТМ Щедрик.
Гуляш зі свинини: на 1 кг свинини (найкраще шия) – 1 склянка бульйону;
200 г соусу “Томат з часником і перцем” ТМ Щедрик;
1 ріпчаста цибулина;
150 г шампіньйонів;
сіль за смаком;
70 г підсоленого масла ТМ Щедрик


Приготування:

М’ясо поріжте на шматочки розміром приблизно 2х2 см і обсмажте до скоринки на підсоленому маслі. Перекладіть у каструлю для тушкування. Цибулю та шампіньйони поріжте і злегка обсмажте. Посипте борошном, перемішайте, і дайте їм злегка підрум’янитися. Додайте бульйон та начинку з цибулі, грибів та борошна до м’яса і тушкуйте півгодини. Тоді туди ж додайте соус “Томат з часником і перцем” та сіль і тушкуйте на маленькому вогні ще годину-півтори.

Поки готується гуляш, ми приготуємо деруни. Картоплю почистіть і натріть на дрібній тертці. Туди ж натріть півцибулини. Вбийте одне яйце, додайте сіль, борошно, перець і перемішайте. На велику сковорідку налийте олію і викладіть картопляну суміш товщиною 6-8 мм. Смажте на середньому вогні. Коли знизу утвориться скоринка, переверніть дерун за допомогою двох лопаток на іншу сторону. Перекладіть на тарілку. На одну половинку щедро накладіть гуляш. Загорніть і накрийте другою половиною. Гарно приправте сметаною і кабачковою ікрою, зверху посипавши зеленню.

web: www.agropererobka.com.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Запечена курка, картопля та каша з гарбуза: рецепти від "Щедрик"





На правах реклами