Ми у Facebook
12.12.2017, 10:42

Рівненська АЕС планує перейти на американське ядерне паливо

В рамках технічної наради, яка відбулась на Рівненській АЕС, обговорювали питання можливої співпраці у сфері ядерної енергетики з компанією Westinghouse Electric Company.
В обговоренні взяли участь головний інженер РАЕС, його заступники, керівники структурних підрозділів електростанції та представники шведського відділення Westinghouse Electric Sweden AB.

Ознайомчу презентацію про діяльність компанії Westinghouse Electric Sweden AB, її основні напрямки, набутий досвід та досягнення провели її представники – директор з роботи із замовником (ринки ВВЕР) Сеппо Корхонен, менеджер з продукції Зоран Вуйіч та менеджер з розвитку бізнесу київського офісу Олександр Рихло.

Чи справді Рівненська атомна планує розширюватися?

За словами Сеппо Корхонен, серед основних напрямків діяльності Westinghouse в Україні, окрім виготовлення та поставки ядерного палива компанія впроваджує ряд інших проектів. Зокрема, на енергоблоках 1, 2 Южно-Української АЕС реалізовується проект з фільтрованого скиду тиску з гермооболонки, а на чотирьох енергоблоках ЗАЕС тривають роботи за проектом щодо провадження систем післяаварійного моніторингу (ПАМС) та моніторингу концентрації водню.

Як з Рівненської АЕС вивозитимуть відпрацьоване ядерне паливо (+ФОТО)

Довідка: Westinghouse Electric Company – японо-американська електротехнічна і ядерноенергетична компанія. Засновник компанії винахідник, промисловець і підприємець Джордж Вестінгауз. Компанія заснована у 1886 році (за повідомленням з Вікіпедії).

Про це повідомляють з ДП НАЕК “Енергоатом”.





На правах реклами