Ми у Facebook
23.12.2017, 14:02

Перевізники на Рівненщині піднімають плату за проїзд

Про це розповідають читачі ОГО.
Читач Сергій, який постійно їздить за маршрутом Горбаків - Рівне, розповідає, що він уже заплатив за проїзд більше - 18 гривень замість 14-ти.

Коли піднімуть плату за проїзд на Рівненщині


Перед цим стало відомо, що може подорожчати проїзд у Здолбунів та Квасилів.

Стало відомо, що буде далі:

- Починаючи з жовтня перевізники почали попереджати, що відбудеться подорожчання тарифу на перевезення за міжміськими та приміськими маршрутами. Спочатку перевізники планували підняти вартість проїзду з першого листопада, але тоді підняття вартості вдалося втримати. На початку грудня перевізники теж збиралися піднімати вартість проїзду, ми знову з ними зустрілися. На зустрічі вдалося домовитися, що підняття проїзду відбудеться за таким принципом: міжміські перевезення з 60 копійок за кілометр до 70 копійок за кілометр. На приміських маршрутах проїзд подорожчає з 65 копійок до 75 копійок за кілометр. Тільки на деяких маршрутах, де погане дорожнє покриття, відстань від селами не надто велике, тобто невелеика рентабельність, проїзд коштуватиме 85 копійок за кілометр. Ми домовилися, що перед тим, як підняти плату за проїзд, перевізники повинні принести нам розрахунки тарифу для того, щоб було зрозуміло, що не перевищений граничний тариф. До того, як перевізники не покажуть розрахунки, за домовленістю підняття не може бути. Тому до кінця цього року не варто очікувати подорожчання проїзду. Але дехто з перевізників уже підняли плату, - говорить Федір Мисюра — начальник департаменту інфраструктури та промисловості Рівненської ОДА.


Рівненщина: чи стане комфортнішим проїзд в маршрутках, якщо подорожчає


Нагадаємо, що згідно із постановою Кабінету Міністрів від 25 березня 2015 року, перевізники самі встановлюють тарифи на приміські, міжміські перевезення та перевезення по області. При формуванні плати за проїзд перевізники мусять керуватися наказом Міністерства транспорту і зв’язку.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ