Ми у Facebook
02.01.2018, 15:40

Не розсолом єдиним: методи боротьби з похміллям

І свято в радість!
Перший крок - долаємо нудоту

Не зробивши цей найважчий крок, ви не зможете дістатися до решти рятівних пунктів. І пам'ятайте, блювота і нудота - це природний захист вашого організму від тих немислимих доз алкоголю, якими ви його пригощали напередодні. Тепер цей алкоголь розпався на токсини й організм намагається скоріше позбавитися отрути.

Якщо страшенно нудить, а блювота відсутня, попийте водички. Дві, три-чотири склянки ледь теплої води, невеликими ковточками. Буде важко. Як тільки промиєте собі шлунок, зрозумієте, наскільки вам стане легше.

Так само впоратися з ранковою нудотою допоможе чай зі свіжого імбиру. Для цього наріжте шматочок кореня імбиру, залийте декількома склянками води і прокип'ятіть під кришкою близько 7 хвилин. Пийте з медом і повільними ковтками.

Чоловічий клуб радить, як боротися з похміллям

Знімаємо головний біль

Шум у вухах і нестерпний головний біль - ще один «привіт» від веселої гулянки. Усунути ці симптоми допоможуть «Аспірин», «Алка Зельцер», «Зоракс», або будь-який інший протипохмільний засіб, що продається в будь-якій аптеці без рецепта. Перевагу найкраще віддати «шипучкам» - вони швидше всмоктуються в організм. Але полегшить ваш стан і звичайний «Цитрамон».

І пам'ятайте - одна з причин вашого сьогоднішнього головного болю - нестача глюкози в крові. Так що неміцний солодкий чай, кілька ложечок меду, жменя родзинок або солодкі фрукти (наприклад, банани, виноград), які ви зможете з'їсти, теж допоможуть впоратися з «вибухом мозку».

На Рівненщині чоловік з похмілля пограбував жінку

П’ємо розсіл та кефір

Ферментовані продукти, які містять вітамін С і молочну кислоту, допомагають відновити порушений в організмі метаболізм. Тож квашені капуста й огірки, натуральний кефір (1% жирності) вітаються. Але ні в якому разі не вживайте маринадів! Оцет тільки посилить ваш похмільний стан. А ось склянка огіркового або капустяного розсолу – можна казати, ліки.

А тепер - протипохмільний обід

Через дві-три години після того, як промили шлунок, зняли головний біль і наковталися сорбентів, вам напевно, захочеться поїсти. Вас врятують пряний, але нежирний курячий бульйон, гостра солянка, розсольник, холодне відварне м'ясо з солоним огірочком або знаменитий кавказький хаш (гарячий холодець з часником).

Якщо зможете, то приготуйте собі натуральне ягідне желе. Просто вичавіть сік зі склянки журавлини або брусниці. Окремо, в склянці води прогрійте 1,5 ст. ложки желатину. Потім змішайте це все разом, додайте за смаком мед і на 40-50 хвилин покладіть в холодильник.

10 правил, як боротися з похміллям

Відмовляємося від похмільної чарки

Напевно ж, дивлячись на ваші страждання, знайдуться «добрі» люди, які тут же вам запропонують «лікувати подібне подібним», а попросту - похмелитися. Але якщо ви собі не ворог, то від такої «терапії» краще відмовитися відразу. Ваш організм і так намагається впоратися з алкогольною інтоксикацією, а ви йому тільки додаєте роботи.

Серце, печінка і підшлункова вже трудяться в авральному режимі, так що якщо не хочете прямо в свята загриміти на лікарняне ліжко, краще не випробовуйте себе на міцність. Та й до того ж, за спостереженням наркологів, похмільна терапія в більшості випадків призводить до запоїв. Якщо ви напередодні пили без міри, то немає жодної гарантії, що й сьогодні зможете вчасно зупинитися.

Топ-7 маловідомих ліків від похмілля

Приймаємо контрастний душ

Непогано освіжить така водна процедура - по 20-30 секунд гарячої та холодної води. Причому, починати потрібно з гарячої, потім переключити на холодну і так повторити 5-6 разів. Таким чином, ви допоможете організму позбутися набряків, викликаних застоєм рідини, підбадьорити нервову систему, змиєте токсини, які виділилися через пори шкіри, а заодно і понизите кров'яний тиск.

Йдемо дихати свіжим повітрям

Як тільки відчули, що можете стояти на ногах, відразу ж вибирайтеся на свіже повітря. А щоб прогулянка була ефективнішою, перед виходом з дому прийміть будь-які комплексні вітаміни. Або випийте чай з шипшини.

На вулиці спробуйте активно пройтися, пограти в сніжки або хоча б розчистити доріжки від снігу. Чим більше ви зараз порухаєтеся, тим більше кисню потрапить в організм.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ