Ми у Facebook
08.01.2018, 09:40

Різдвяні традиції дитинства відомих людей Рівненщини [Частина 1] [+Фото]

Ми запитали у відомих людей Рівненщини, що означає Різдво для них особисто, і які традиції у них були в дитинстві.
Заступниця голови РОДА Світлана Богатирчук-Кривко:



- Різдво колись і тепер - це дві великі різниці. Колишні вертепи - обов‘язково костюмовані, масові, зрежисовані. Готувались за місяць, проводили репетиції, шили костюми. Теперішні колядники часто, як в черзі за видачею грошей з одноманітними примітивними чотири-рядковими колядочками. Тому на кожне Різдво намагаюсь їхати в село, де свято є щирішим і казковішим. Традиції змінюються, звичайно, з часом. Одну з них започаткувала наша невістка Іванна- щороку з дітьми розучує нову, маловідому раніше, колядку і онуки( хлопці!) презентують на сімейному святі. І так вже майже десять років!

Міський голова Рівного Володимир Хомко:



- Різдво для мене - це виключно сімейне свято. Було раніше, є зараз, і буде завжди. У всі роки збиралися збиралися сім'єю, так і продовжуєм!

Новорічні селфі відомих рівнян [+Фото]

Депутат рівненської обласної ради Діана Гордійчук:



- Виходячи з того, що маю День народження 6 січня, Різдво з дитинства асоціюється з подарунками, гостиною та святкуванням. Навіть в далекі часи мого раннього дитинства завжди колядували за столом, а пізніше ходили з вертепом вітати сусідів з Різдвом Христовим. Атмосфера величного Свята завжди залишається у душі з колядками, що співала бабуся.

Речниця патрульної поліції Оксана Юрченко:



- Різдво для мене найулюбленіше сімейне свято, яке збирає з асвятковим столом усю родину. У нас прийнято дотримуватись традицій і ми дотримувались їх навіть тоді, коли це не було модно). Свята вечеря, 12 страв, колядки - все це прививала нам бабуся і ми готуємо страви точно за її рецептами - голубці з картоплею і кашею, грибна підлива, борщ з вушками, пироги і пампухи. Не дочекаюсь, коли піду до мами на гостину.

Чарівну паличку, одружитися, невістку, "дві полоски" - що бажають собі відомі люди Рівненщини в новому році [+Фото]

Відомий рівненський адвокат Марина Лук'янова:







- Різдво особисто для мене - велике Свято. Не знаю, як передати ці відчуття, але для мене це не одне із багатьох Свят, а одне і з Двох Найбільших ( друге - Воскресіння Христове). Крім того змісту, який я вкладаю у попередню відповідь, це Свято для мене ще і пов'язане з усім родинним, сімейним, радісним, щедрим і добросердечним. Досі пам'ятаю, як ми малими по снігу і морозу цілими компаніями з хати в хату колядували, які були радісні і щасливі.
Мої діти знають, як я радісно чекаю колядників і як тішуся їх дзвінком у співу, він перегукується із спогадами дитинства і в цих червоно-щоких дітлахах можна впізнати себе! І ми робимо Свят вечір, як Мамуся, Царство Небесне її світлій душі! І ходимо в гості один до одного, колядуємо: я думаю, що і мої діти так робитимуть, бо для нас ці традиції - не лише шана Святу, але і данина пам'яті попередніх поколінь. З Різдвом Христовим, дорогі брати і сестри! Христос рождається! Славімо Його!





На правах реклами