Ми у Facebook
11.01.2018, 20:40

12 січня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілейною датою, Днем народження та Днем ангела!
У п’ятницю, 12 січня 2018 року, приймають вітання з днем народження депутат Рівненської обласної ради КЛЬОП Василь Федорович та з круглою датою - директор ГО "Французький Альянс" в м. Рівному, доцент Рівненського інституту післядипломної педагогічної освіти ЧУМАК Надія Петрівна. Наші щирі вам побажання успіхів, миру та здоров’я!

Православна церква вшановує пам'ять святої мучениці Анисії Солунської та преподобного Зотика, пресвітера.

Іменини (День ангела) святкують: Зотик, Макарій (Макар), Марія, Онисія (Анисія, Онися), Тимофій (Тиміш), Феодора (Теодора).

Від Різдва до самого Хрещення тривають Святки, 12 святих днів. Посту немає. Під час Святок прийнято веселитися, думати тільки про хороше і проводити час з родиною.

Прикмета дня: 12 січня у народі вшановують святу Анисію і називають цей день “Онисі зимові”, або “Онисі Шлунківниці”. У давнину, готуючись до Щедрого вечора і старого Нового року, цього дня варили свинячі шлунки й різали гусей. А за свіжими нутрощами передвіщали погоду на зиму. Якщо селезінка була рівною і гладкою, казали, що попереду сувора зима. Товста печінка усередині означала, що справжня холоднеча розпочнеться з половини зими, а ширший бік печінки до живота "обіцяв" люті морози.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Святкові та вихідні дні 2018 року
Вітання з Днем ангела: вірші та смс
День народження: традиції, прикмети, марновірства

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram








На правах реклами