Ми у Facebook
13.01.2018, 09:00

Діяльність Рівненського регіонального центру надання адміністративних послуг відзначили українські та міжнародні експерти

Підбиваючи підсумки року, що минає, не можна не відзначити діяльність та ініціативність команди Рівненського центру надання адміністративних послуг. Чому самі ці люди заслуговують визнання?
Бо вони надзвичайно активні не тільки у професійній діяльності, а й беруть активну участь у соціально-культурному житті міста Рівне.

Жодна важлива соціальна акція, чи то благодійні забіги, відкриття виставок, презентації інноваційних проектів, не відбуваються без працівників ЦНАПу. А ще у 2017 році Рівненський регіональний центр надання адміністративних послуг своєю діяльністю став прикладом розвитку ЦНАПів в Україні та отримав міжнародне визнання експертів.

Головні цінності, якими користуються у своїй роботі працівники установи, – це клієнтоорієнтованість, компетентність, прозорість, відповідальність та ефективність. Тому недарма часто у соціальних мережах рівняни пишуть, що “Треба поставити пам’ятник тому, хто придумав ЦНАП”.



За свою роботу Рівненський регіональний ЦНАП визнано одним з кращих в Україні. Саме тому делегації з різних міст України часто приїжджають до Рівного, щоб переймати інноваційний досвід надання адміністративних послуг. І Рівненський ЦНАП завжди радо зустрічає гостей.



Важливою подією у діяльності Рівненського ЦНАПу цьогоріч стало відкриття сектору паспортних послуг. Так, з 1 липня у Рівненському регіональному ЦНАПі почали видавати внутрішні паспорти у формі ID-карток та закордонні біометричні паспорти. І вже 7 липня було видано перший паспорт громадянина України. Нове приміщення облаштовано таким чином, аби мінімізувати час обслуговування клієнтів і створити максимально комфортні умови для подання документів. Створення нового сектору в Рівненському регіональному ЦНАПі коштувало 2,2 мільйона гривень, з них 800 тисяч виділили представники ЄС.
А вже у 2018-му всі робочі місця у Рівненському центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) облаштують зчитувачами для ID-карток. Місто гроші на це виділило ще у травні цього року. Втім, тоді один такий зчитувач коштував понад 6 тисяч гривень, нині ж його вартість суттєво зменшилась. Ці пристрої потрібні центру адмінпослуг для якісного та швидкого обслуговування клієнтів. Адже з часом усі поміняють паспорти на ID-картки, тож такі зчитувачі допоможуть швидко ідентифікувати особу.



Наприкінці 2017 року важливою новиною стало те, що волонтер Корпусу Миру зі США впродовж двох років працюватиме у ЦНАПі Рівного. Це стало можливим завдяки плідній співпраці Рівненського регіонального центру надання адміністративних послуг з Платформою взаємодій “Простір”. 30 листопада 2017 року в приміщенні Міжнародного конгрес-центру “Український дім” пройшла церемонія складання присяги волонтерами Корпусу миру США в Україні. Один з 72-х волонтерів, а саме – Деніел Марі Стівенс, наступні два роки працюватиме у Рівненському регіональному центрі надання адміністративних послуг.

На початку грудня завершили роботу в Рівному міжнародні експерти Кшиштоф Садовський (компанія BSI Group Polska) і Тадеуш Сабік (ТОВ “Європейський інститут управління”). Перед від’їздом вони мали зустріч із міським головою Володимиром Хомком та його заступником Віталієм Германом. Обговорювали результати роботи у сфері сертифікації системи управління якістю Рівненського регіонального центру надання адміністративних послуг відповідно до міжнародного стандарту ISO 9001:2015. Рівне – перше місто в Україні, де виконавчі органи міськради проходять таку сертифікацію. Ця інспекція є абсолютно фаховою та об’єктивною, адже її проводила група компаній British Standards Institution (BSI) – визнаний авторитет і лідер у сфері сертифікації систем менеджменту й один з найбільших органів зі сертифікації у світі. Група не тільки має понад 80 тисяч клієнтів у 182 країнах світу, а навіть є автором національних стандартів Великобританії.
І якщо експерти такої компанії відзначили високий рівень організації роботи Рівненського регіонального центру надання адміністративних послуг, то це заслуговує на повагу.







На правах реклами