Ми у Facebook
17.01.2018, 20:20

18 січня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілейною датою, Днем народження та Днем ангела!
У четвер, 18 січня 2018 року, у православних християн завершується цикл новорічно-різдвяних свят, Святки. За церковним календарем, відзначається особлива подія - Навечір'я Богоявлення. У православних храмах проходить особливе богослужіння Царські часи, яке вповні готує кожного християнина до Тайни Боговтілення. Якщо навечір’я Богоявлення випадає в понеділок, вівторок, середу, четвер чи п’ятницю, то Царські часи співаються зранку в день навечір’я. У цей день у храмах також здійснюється велике освячення води, яку потрібно надпити під час Святої вечері.

Церковний календар на січень 2018

У народі  цей день називають Водохресний Святвечір, Голодна Кутя, Голодний вечір, Голодна Вечеря, Другий Святвечір. За старою традицією, на Другий Святвечір не плачуть, не сваряться і не згадують покійників. На Голодну кутю виконуються ті ж самі обряди, що й на Багату, але вже не так урочисто. Вважається, що це останній вечір різдвяних Святок, коли можна колядувати, а дівчатам ворожити на долю та нареченого так само, як на Катерини, Андрія і Маланки.

Цього дня приймають вітання з днем народження директор ПП "Шанс" МЕЛЬНИЧУК Зінаїда Михайлівна та генеральний директор ТОВ "Нешкідливі технології і продукти Грін Оул" САВІНСЬКИЙ Станіслав Веніамінович.

Іменини (День ангела): Аполлінарія (Поліна), Григорій, Євгенія, Йосип, Матвій, Сергій, Роман.

Прикмета дня: яка погода на Водохресний Святвечір, такою вона буде і на Масляну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Святкові та вихідні дні 2018 року
На Другий Святвечір не плачуть, не сваряться і не згадують покійників

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами