Ми у Facebook
21.01.2018, 17:40

Як у Рівному відзначатимуть День Соборності України (План заходів)

100 років тому була проголошена незалежна Українська Народна Республіка. З цієї нагоди 22 січня на Рівненщині запланований ряд святкових заходів.
У понеділок, 22 січня 2018 року, з нагоди Дня Соборності України і 100 річниці незалежності Української Народної Республіки, у Рівному та області відбудеться покладання квітів до пам’ятних знаків "Загиблим за Україну" та видатним діячам УНР.

На майдані Незалежності о 12.00 патріотичні рівняни утворять живий "Ланцюг Єднання". Збір об 11.30.



У Державному архіві Рівненської області за адресою: м.Рівне, вул. Кавказька, 8, о 12.30 відкриття виставки "100 років боротьби. Українська революція 1917 – 1921". Такі виставки розгорнуться в 24 обласних центрах України. До уваги відвідувачів працівники архіву представлять 21 банер, розроблений Українським інститутом національної пам’яті.



Експозиція в простій та цікавій формі розповідає про події Української революції. У підготовці матеріалів використано понад 250 документів та фотографій. Унікальним експонатом на виставці є оригінал автобіографії адміністративного старшини військового міністерства УНР Оникія Богуна. Документ ліг в основу 7-го тому книги "Реабілітовані історією. Рівненська область", яку під час відкриття виставки презентуватиме член колегії Держархіву області Андрій Живюк.

Також відвідувачі зможуть ознайомитися з документами, що показують життя повіту, першу україномовну газету "Місцевий дзвін", справи діячів УНР, які в роки революції проживали на території області, інформує прес-служба Рівненської ОДА.

Завтра 100 річниця проголошення Української Народної Республіки

У Народному домі на вул. С.Петлюри, 1 о 14:00 зберуться небайдужі рівняни, які зможуть послухати виступ історика Івана Дем'янюка, колишніх народних депутатів Романа Омельчука, Миколи Поровського, очевидців тих подій і переглянути тематичне відео та слайд-шоу.

У Рівненському міському палаці культури "Текстильник" о 17:00 відбудеться святково-концертна програма з нагоди відзначення Дня Соборності України, повідомили з відділу інформаційно-аналітичного забезпечення виконкому Рівненської міської ради.

О 19.00 в Міському будинку культури в Глядацькій залі МБК виступить Національна капела бандуристів. Кожен виступ капели вражає своїм внутрішнім духом непокори і прагненням до самобутності, а це – риси, які завжди були, є і будуть ознакою українців. Детальніше - у нашому анонсі.



Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами