Ми у Facebook
26.01.2018, 07:33

Першокласники - 2018 ходитимуть у школу 12 років

Відтепер середня освіта буде поділена на три рівні, кожен з яких буде завершуватися державною атестацією.
У вересні минулого року Верховна Рада ухвалила "Закон про освіту",тож, починаючи з цього року школярів навчатимуть 12 років. У новому законі передбачений поділ середньої освіти на три рівні: початкова освіта тривалістю чотири роки; базова середня освіта тривалістю п'ять років; профільна середня освіта тривалістю три роки, інформує УНІАН

При цьому останній (профільний) рівень матиме два напрямки. Перший - академічний - передбачає продовження освіти у вищих навчальних закладах. Другий напрямок - профільний,орієнтований на ринок праці, тобто профільне навчання на основі поєднання змісту освіти та професійного орієнтованого підходу до навчання.

Випускникам: Розпочато реєстрацію на пробне ЗНО


Ще одне нововведення - відтепер після закінчення кожного рівня освіти відбуватиметься державна атестація, яка може проходити, зокрема, у вигляді ЗНО. Навчання учнів за програми дванадцятирічної повної загальної середньої освіти починається: для початкової освіти - з 1 вересня 2018 року;для базової середньої освіти з 1 вересня 2022 року; для профільної середньої освіти з 1 вересня 2027 року.








На правах реклами