Ми у Facebook
31.01.2018, 13:22

В Україні можуть бути нові спалахи кору

Спалахи кору очікують уже на весні.
Україну чекають нові спалахи кору вже у лютому-березні цього року.

Про це розповів головний директор Центру громадського здоров'я МОЗ Володимир Курпта в ходібрифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

За його словами, розрахунки і прогнози експертів говорять про те, що найвища кількість хворих очікувалося наприкінці зими – на початку весни 2018 року. А тому в лютому на початку березня можна буде спостерігати підвищений рівень захворюваності в усіх областях України. Головний директор Центру громадського здоров'я МОЗ Володимир Курпта висловив сподівання, що ситуацію вдасться взяти під контроль.

Про це повідомляє Українська правда. Життя.

Нагадаємо, що нещодавно в.о Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун в ефірі 5 каналу, від серпня минулого року захворіло близько 6,5 тисяч осіб. Це досить багато на такий короткий проміжок часу, але спалах зменшується в тих областях, які мали більші захворювання і підвищується в тих областях, де немає високого рівня щеплення. Наприклад, на Закарпатті, яке має найнижчий рівень щеплення в цілій країні, там зараз підвищується рівень захворювання.

Однак, у Рівному захворювань на кір поки що не було.

- Захворювання на кір у Рівному, слава Богу, не було — у нас немає жодного зареєстрованого випадку. Вакцини у Рівному є, наявних обсягів вакцини вистачить, щоб привити 91-92 відсотки дітей. Усе залежить від рішення батьків, - зазначив начальник управління охорони здоров’я Рівненського міськвиконкому Віктор Іськів у коментарі ОГО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Скільки у Рівному хворих на кір

Скільки зараз хворих на кір в Україні (+ВІДЕО)


Грип повертається на Рівненщину


Чи вистачає у Рівному вакцин проти дифтерії


Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram
[b]





На правах реклами