Ми у Facebook
01.02.2018, 13:05

Посівний календар на 2018 рік

Сприятливі та несприятливі дні для замочування насіння, сівби, садіння та пересаджування городніх культур і квітів.
Для зручності дачників, садівників-городників газета "ОГО" №5 від 31 січня надрукувала МІСЯЧНИЙ ПОСІВНИЙ КАЛЕНДАР на 2018 рік.

ДИВИТИСЯ ПОСІВНИЙ КАЛЕНДАР 2018

З його допомогою ви зможете правильно планувати найважливіші сільськогосподарські роботи у лютому-червні.

ПОСІВНИЙ КАЛЕНДАР враховує чотири фази Місяця, що впливають на біологічні процеси всього живого, у тому числі й на життя рослин.

Досвідчені дачники, садівники городники та любителі квітів стверджують, що використання місячного посівного календаря допомагають спланувати посівні роботи й збільшити майбутній урожай, сприяє поліпшенню його якості.



Якщо ж у вас немає можливості виконувати всі рекомендації місячного посівного календаря, зверніть увагу на загальні рекомендації:

- Культури, що ростуть над землею, необхідно садити в період Місяця, який росте (у період від Молодика до Повні). Рослини, у яких плоди розвиваються під землею (корінці), слід садити у період Місяця, коли він спадає (від Повні до Молодика). У фазі, коли Місяць спадає, добрий врожай дають коренеплоди, цибулинні, найкраще розвивається підземна частина рослин, коріння дерев та кущів. У фазі Місяця, що росте, щедрий врожай дадуть рослини, які дають плоди, листя над землею.

- Найбільш родючими знаками зодіаку вважаються “водні” знаки: Рак, Риби і Скорпіон. Коли Місяць перебуває під впливом цих знаків, можна висаджувати практично будь-які рослини і розраховувати на добрий урожай. Досить родючі Телець, Терези, Стрілець та Козеріг. Нейтральні знаки зодіаку: Овен, Близнюки, Діва, не дуже врожайний Лев.

- Найбільш несприятливим періодом для сівби, садіння, а особливо пересадки рослин є Місяць у знаку Водолія.

- У фазі Молодика і Повного Місяця землю й рослини чіпати не можна – ні полоти, ні збирати врожай, ні садити, ні поливати, ні обрізати.

- Найкращим часом для садіння рослин є час відразу після сходу сонця і перед полуднем.

Як скласти посівний календар самостійно

Також у газеті "ОГО" ви знайдете програму телебачення найпопулярніших каналів ТБ на наступний тиждень, сканворд та блок оголошень і реклами.

Свіжий номер рівненського інформаційно-рекламного тижневика "ОГО" можна придбати у кіосках та у приватних розповсюджувачів, передплатити, а також прочитати онлайн версію на нашому порталі ОГО.

Щоб прочитати онлайн версію (PDF версію) останнього номера газети "ОГО", перейдіть ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Посівний календар на лютий 2018 року
Корисні відходи, якими варто запастися взимку

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами