Ми у Facebook
29.09.2005, 20:05

Едуард Герасимчук: Нове авто сину купувати не буду

Едуард Герасимчук: “Гарантую, що коли слідство пройде, я теж дам об’єктивну оцінку деяким діям мого сина”

— Мій син був у тій машині, яка потрапила в ДТП. Відкрита кримінальна справа, — лаконічно заявив журналістам начальник відділу ДАІ в Рівненській області Едуард Герасимчук на прес-конференції в понеділок. Журналістів у кабінеті керівника обласної ДАІ зібралось надзвичайно багато. Всі чекали коментарів до чуток про дорожню пригоду, в яку потрапив минулого тижня автомобіль із сином Едуарда Герасимчука Данилом. Але Едуард Герасимчук практично відразу ж, вимовивши перші фрази, сказав як відрубав: далі коментувати не буду, бо не хочу впливати на громадську думку. Мабуть, і на слідство теж. Однак, під “прицілом” преси таки дещо привідкрив завісу таємничості над аварією, яка вже встигла обрости різними чутками.
“У ДТП за участю сина начальника ВДАІ в Рівненській області загинув пасажир”, — повідомлення під таким заголовком оприлюднило минулої п’ятниці інформаційне агентство “Прес-тайм”. Наведемо його дослівно:
“У ДТП потрапив учора син начальника ВДАІ в Рівненській області Данило Герасимчук, у результаті загинув пасажир автомобіля, яким він керував. Про це стало відомо з неофіційних джерел у ВДАІ. Прес-служба ВДАІ відмовилася надавати будь-яку офіційну інформацію з цього приводу. За кермом автомобіля “Ніссан”, який зранку 22 вересня потрапив в ДТП поблизу села Новоукраїнка Рівненського району, був 22-річний Данило Герасимчук. Водій не справився з управлінням і автомобіль потрапив у кювет. Один із пасажирів автомобіля загинув. Водій та ще один пасажир авто травмувалися та перебувають у лікарні. Це вже друге ДТП, яке сталося цього року за участю сина начальника ВДАІ в Рівненській області”.
— ДАІшників на місце пригоди викликав я, — повідомив Едуард Герасимчук, — бо я першим дізнався, що трапилось, тому що один з учасників ДТП передзвонив мені. Я викликав туди наш спеціальний автомобіль. Я приїхав туди після ДАІ і поїхав перед тим, як приїхав слідчий.
— Гарантую, що коли слідство пройде, я теж дам об’єктивну оцінку деяким діям мого сина, — запевнив начальник відділу ДАІ в області. — Не бажаю нікому опинитись у такій ситуації. Але щиро бажаю, щоб, якщо у вас виникне така потреба, вам телефонували так як мені: “Едуарде, що треба, чим допомогти?..” Телефонували не тільки друзі, а й ті, з ким ні разу не спілкувався — просто знаю, що є такі люди. Більше сотні людей зателефо-нувало: тримайся, ми чим треба допоможемо.
За словами Едуарда Герасимчука, він одразу доповів про аварію помічнику міністра (на той час — в.о. міністра — прим. ред.) внутрішніх справ Юрія Луценка.
— Якщо буде доведена вина Данила, ви подаватимете у відставку? — запитали начальника ВДАІ журналісти.
— На підставі чого? — відповів питанням на питання Едуард Герасимчук. — Я не справляюсь зі своїми обов’язками? Є керів-ництво, яке вважає, що я справляюсь. Але якщо міністр скаже (щоб я пішов — прим. ред.) — повірте, у суд подавати не буду, переводитись на офіцерську чи сержантську посаду — теж. Вирішить міністр, що я не можу нести службу — не буду. Я прийшов сюди служити, а не заробляти. Буду виконувати свої обов’язки до кінця.
Едуард Герасимчук повідомив, що наполя-гатиме, аби експертиза в цій справі проходила не в Рівному. Він також зазначив, що його родичі спілкувалися з родиною загиблого хлопця, і їй надана необхідна допомога.
— Новий автомобіль я йому (синові — прим. ред.) купувати не буду, — заявив Едуард Герасимчук і одразу уточнив. — Не тому, що нема грошей. Гроші є. Але купувати автомобіль не буду йому ще багато років.
— У вас не було поганих передчуттів напередодні? — запитали в Едуарда Герасимчука журналісти.
— Передчуттів не було. Але в цей день дуже вже легко багато чого вдавалося…
— Є чутки, що один з хлопців, які були в машині, нещодавно відбув покарання. Що могло бути спільного в нього з Данилом? — поцікавилась преса.
— Не бачив його раніше в компанії сина. Його не було 27 серпня на дні народження в Данила. Не знаю, що в них було спільного. Хоча з іншого боку… Покарання відбув? Відбув. Людина має право на життя після ув’язнення. Тому я не був здивований (що цей хлопець був разом із Данилом — прим. ред.), хоча дізнався про це від журналістів. (У будь-якому випадку — прим. ред.) я б не забороняв (сину спіл-куватися з приятелем лише тому, що останній відбув покарання — прим. ред.).
— Батьківської роз-мови з Данилом ще не було, — зізнався на-чальник ДАІ під час розмови з журналістами в понеділок. — Я сказав лише одне: Бог дав тобі ще один шанс. І не тільки тобі, а й тим, хто там був (у машині — прим. ред.). Знаєте, є така притча: хтось двічі стукає в двері, чоловік запитує: хто там? Відповідь: це я, твій шанс. А чоловік каже: неправда, шанс двічі не стукає…





На правах реклами