Ми у Facebook
22.03.2006, 20:01

У Рівному “запульсувала” приватна швидка

Медичні працівники “Пульсу” поспішають на черговий виклик

Приватна швидка допомога “Пульс” розпочала свою діяльність у Рівному. За 290 гривень, а саме така вартість одного дорослого лікувального виклику, фахівці нададуть необхідну медичну допомогу, а за окрему плату — консультації вузьких спеціалістів.
Як розповіла директор приватної швидкої медичної допомоги Любов Хіль, “швидка”, на якій працює вісім бригад і до роботи задіяно два авто, що обладнані під реанімобіль, має змогу обслуговувати не лише мешканців Рівного та області, а й здійснювати транспортування хворих територією України та за її межами.
За час свого створення, за її словами, до диспетчерського пункту, який діє цілодобово за номером “062”, надійшов уже не один виклик. Якщо один лікувальний виклик до дорослого коштує 290 гривень, то дитини — 199. У вартість виклику входить спектр медичних послуг, що надаються залежно від індивідуального випадку, в тому числі експрес-аналіз на вміст цукру в крові, електрокардіограма, медикаментозне забезпечення.
А за додаткову плату, в разі потреби, громадяни зможуть отримати медичні консультації вузьких спеціалістів — кардіолога, невропатолога, педіатра та хірурга.
Медичний персонал “Пульсу”, за твердженням Любові Хіль, пройшов спеціальні стажування у місті Львові, перейнявши досвід своїх колег з “Богдана”. Подібна “швидка” — “Борис” — діє також і в Києві.
Любов Хіль запевнила, що “Пульс” має свідоцтво про державну реєстрацію, затверджену торік міським виконавчим комітетом, а також ліцензію на здійснення медичної практики, видану Міністерством охорони здоров’я України від 22 листопада 2005 року.
Створення в Рівному приватної швидкої допомоги позитивно оцінив заступник головного лікаря станції швидкої медичної допомоги міста Рівного Валерій Ковальчук. Він каже, що у галузі медицини має бути альтернатива. Валерій Ковальчук розповів про ситуацію на державній станції “швидкої”: нині при нормативі 25 бригад на ній працює лише 16, а вартість одного виклику становить майже 80 гривень, що фінансується за рахунок бюджетних асигнувань.
А ось як прокоментував відкриття приватної швидкої заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Віктор Ковальов.
— Я не проти відкриття подібного типу закладів, адже завжди повинна бути альтернатива і здорова конкуренція, — розмірковує він. — А от послугами якої “швидкої” користуватися — це вже справа індивідуальна.
Як повідомили в міській санітарно-епідеміологічній станції, від керівництва приватної “швидкої” надійшла заява про її відкриття. В яких умовах вона працює, в санепідемстанції поки що не знають. Однак обіцяють перевірити у п’ятиденний термін.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ