Ми у Facebook
22.03.2006, 20:05

У Рівному 42 мільйонери-підприємці

Першого квітня — останній термін подання декларацій про доходи за минулий рік. Сукупний дохід більше мільйона гривень поки що показали 42 бізнесмени Рівного та Рівненського району. Серед громадян, які не займаються підприємницькою діяльністю, поки що мільйонерів не зафіксовано. Про це розповів заступник начальника Рівненської ОДПІ Богдан Бартманський.
Хоча до крайнього терміну здачі податкові декларації лишилось менше тижня, заступник начальника Рівненської об’єднаної податкової інспекції Богдан Бартманський запевняє, що здати всі бажаючі встигнуть, але це треба робити не в останні дні.
— Декларації подають громадяни, які отримують неоподатковані доходи, крім того, громадяни, які претендують на використання права на неоподаткований кредит.
— Скільки декларацій вже подано?
— На сьогоднішній день надійшло 977 декларацій.
— Це багато чи мало?
— У порівнянні з минулим роком це дещо менше. Ми очікуємо найбільшого напливу громадян, які планують подати декларації за дні, що лишились до першого квітня.
— Чи зможе податкова фізично прийняти всіх декларантів?
— Зможе. Графік роботи подовжений до сьомої вечора, а в суботу працюємо з дев’ятої до третьої. У нас діє консультаційний центр, крім того, для громадян, які звертаються за деклараціями, виділене окреме єдине вікно. Весь підрозділ підприємницької звітності на цю роботу налаштований. Думаю, що проблем та черг в інспекції бути не повинно. Але варто наголосити, щоб громадяни не дотягували все до останнього дня, а приходили вже сьогодні.
— Пане Богдане, чи зросли за рік статки жителів міста?
— Безумовно, прибутки постійно зростають, і зокрема зростають доходи легальні. Це в першу чергу підтверджується рівнем сплати податку з доходів фізичних осіб. Зокрема, за лютий, у порівнянні з минулим роком, додатково до бюджету надійшло більше двох мільйонів гривень.
— У Рівному хтось задекларував прибуток за рік у розмірі мільйона гривень?
— Деклараційна кампанія закінчиться на початку квітня, саме тоді можна робити висновок. На сьогодні серед громадян, що подали декларації, мільйонерів немає. Інша справа із суб’єктами підприємницької діяльності: 42 підприємці міста та району показали валові доходи більше мільйона гривень за минулий рік.





На правах реклами