Ми у Facebook
16.04.2008, 00:00

Якщо дотримуватися всіх правил, засмага у солярії буде корисною, безпечною та красивою

Літнє сонце зовсім скоро подарує відчуття свята, краси й молодості — всього того, чого нам так не вистачало взимку. Але для того, щоб ще до перебування на пляжі ми могли продемонструвати гарну засмагу, можна завітати до солярію.

Переваги штучного сонця — це не тільки красива шкіра з приємним відтінком засмаги.

— Навесні виснажений за зиму організм відчуває гостру потребу у вітаміні D (відповідає за обмін фтору та кальцію, від яких залежить стан зубів, волосся та нігтів). Під час прийняття сонячних ванн синтез цього вітаміну посилюється, — пояснює лікар-акушер-гінеколог приватного гінекологічного кабінету з турбосолярієм Світлана БУЗАШ.

Засмага у солярії має й свою специфіку.

— Вам, мабуть, доводилося зустрічатися з такими випадками, коли людина, повернувшись з відпочинку, приїжджає з герпесом, — продовжує пані Світлана. — Це пов’язано з тим, що вона отримала велику дозу радіації, неправильно засмагала й так далі. Адже засмага теж має свою специфіку і є люди, яким це протипоказано. Люди із світлою шкірою, світлим волоссям не засмагають, а згорають. Тому в даній ситуації треба зважати на тип шкіри у людини. Перед тим, як людину з проблемною шкірою відправляти до солярію, слід знати, чи немає у неї інших хвороб. У цьому випадку обов’язкова консультація дерматолога.

— А от при псоріазі навпаки не забороняється ходити до солярію, — зазначає реєстратор косметичної студії “Едем” Ольга КРАСЬКО. — Але зловживати ним у жодному випадку не можна. Це може призвести і до раку шкіри.

— Сказати про однозначно шкідливий чи однозначно позитивний вплив солярію не можна. Кожна медаль має дві сторони. Якщо зловживати засмагою в солярії, це може призвести до фотостаріння — старіння шкіри, появи зморшок, пігментних плям. І якщо у молодому віці це ще побачиш не одразу, то з часом його ознаки стають все більш помітнішими, — розповідає лікар-дерматовенеролог Сергій МАЛЕШ. — У солярій бажано йти після консультації з лікарем-дерматологом чи дерматокосметологом стосовно термінів, кількісних та часових проміжків відвідування, які індивідуальні для кожної людини. І пам’ятати: дозований ефект солярію може бути корисним, якщо ж ним зловживати, це зашкодить.

Як часто відвідувати солярій, залежить від типу шкіри.

— В основному його відвідують до певного ефекту засмаги. Людина загоріла, задоволена результатом, вона більше не приходить, — продовжує Світлана Бузаш.

За словами Ольги Красько, у солярій бажано ходити 1-2 рази на рік, пройти повний комплекс процедур (а це від семи до десяти), і потім раз-два на тиждень можна кілька хвилин позасмагати у солярії для підтримки — хто хоче, звичайно.

Ще до курортного сезону вже у березні, квітні, травні люди починають інтенсивно ходити до солярію, причому як чоловіки, так і жінки віком від 20 до 35-40 років.

— Хоча бувають випадки, коли приходять засмагати перед Новим роком, адже на свято жінка хоче одягнути сукню з декольте, або ж перед весіллям наречена хоче засмагнути, — зазначає пані Світлана.





На правах реклами