Ми у Facebook
10.07.2008, 21:56

Купуйте обручки однакової ширини

Здавна вважалося, що обручки у вигляді сонячного кола символізують нерозривність стосунків, вічне кохання, яке не має ні початку, ні кінця, а молодята, обмінюючись ними в день вінчання, присягають таким чином на вірність одне одному “аж доки Господь не розлучить”.
Наші пращури вірили: від того, які обручки обрали собі закохані, значною мірою залежить їхнє подальше сімейне життя. За народним звичаєм, персні обов’язково повинні бути однакової ширини і товщини — це принесе гармонію в стосунки майбутнього подружжя. Якщо вам подобаються обручки з орнаментами, придивіться, щоб не було зображено гострих кутів — це до постійних сварок, а ось хвилясті малюнки допоможуть уникати непорозумінь та проблем.
— До вибору обручок молодята ставляться дуже серйозно й, перш за все, керуються індивідуальним смаком, а вже потім модою. Однак розуміння моди у кожного своє. Комусь до вподоби прості класичні персні, іншим — оригінальні моделі з камінцями, вставками, орнаментами. Все залежить від світогляду нареченої та нареченого, а ще від того, чи вірять вони в народні прикмети, — розповів приватний підприємець, власник салону-магазину “Ювеліръ” Микола САКОВСЬКИЙ. — У нашому магазині можна не лише купити обручки, а замовити індивідуальне виготовлення, під час якого враховуватимуться усі побажання клієнта, — зауважив він.За словами пана Миколи, обираючи обручки, варто враховувати й практичний бік.
— Тим, у кого тендітні пальці, недоцільно замовляти широкі персні “під старовину”, які згодом можуть добряче натирати палець і частину долоні. Достатньо буде й тоненьких смужечок сонячного металу, — зазначив майстер-ювелір.
Щодо гравіювання надписів на обручках (дати весілля, зізнання в коханні, ліричних поетичних рядків), то, на думку пана Миколи, це теж справа індивідуальна. Варто враховувати, що у випадку необхідності такі обручки не вдасться зменшити чи збільшити.





На правах реклами